Gemeente Baarle-Nassau


Bekendmaking voorgenomen besluit subsidieplafonds 2006

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Baarle-Nassau maakt bekend dat zij in haar vergadering van 22 februari 2005 het volgende besluit heeft genomen.

De werkzaamheden rondom de gemeentebegroting voor 2006 zijn gestart. In het kader van de verantwoordelijkheid van het college ten aanzien van het voeren van een gezond financieel beleid hebben wij ons beraden op de uitgaven onder andere betrekking hebbend op de subsidiering van welzijnsactiviteiten.

Door middel van deze publicatie geven wij kennis van het feit dat wij op 22 februari 2005 hebben besloten om de gemeenteraad bij de behandeling van de gemeentebegroting 2006 voor te gaan stellen de subsidieplafonds 2006 te gaan handhaven op het niveau 2005.

Wij wijzen er op dat de Algemene wet bestuursrecht (Awb), onze subsidieverordening welzijnsactiviteiten en het door ons vastgestelde beleid ons de mogelijkheid bieden om het bereiken van het plafond te hanteren als weigeringgrond voor de verdere subsidieverlening. Tot op heden hebben wij geen gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Voor 2006 kondigen wij nu reeds aan dat wij het instrument in voorkomende gevallen voornemens zijn om te gaan gebruiken.

Omdat de subsidieverlening aan de welzijnsinstellingen valt onder de subsidieplafonds en deze instellingen waarschijnlijk op dit moment bezig zijn, of op korte termijn gaan, met het opstellen van de begroting meende wij er goed aan te doen nu reeds ons voorgenomen besluit kenbaar te maken. De instellingen kunnen dan in de raming van de kosten daar reeds rekening mee houden.

Uitzonderingen kunnen onder bijzondere omstandigheden worden gemaakt voor stijgende loonkosten als gevolg van CAO-verplichtingen of, als de instelling gesubsidieerd wordt op grond van een gemeenschappelijke regeling of de rechtspersoon heeft van een openbaar grensoverschrijdend lichaam.

Wellicht ten overvloede wijzen wij er op dat tegen dit door ons voorgenomen besluit geen bezwaar of beroep mogelijk is. Instellingen die uiteindelijk van mening zijn dat zij worden getroffen in het belang kunnen bezwaar maken op het moment van subsidieverlening tegen de van toepassing zijnde beslissing.

Indien u nog vragen heeft over dit onderwerp dan kunt u kontakt opnemen met het cluster Welzijn, Onderwijs & Sport van het team Maatschappelijke Zaken. De medewerkers van dit cluster zijn in principe tijdens kantooruren bereikbaar onder ons algemeen telefoonnummer 013-5078031.

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN BAARLE-NASSAU

A.J.M. Wouters Drs. J.P.M.M. Hendrikx Loco-secretaris Burgemeester


---