FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland


Januari

---

Eerste 'Noordelijke Markt Relatiedag' op FloraHolland

EELDE (persbericht 19 jan. 2005) - Op woensdag 23 februari 2005 vindt op FloraHolland vestiging Eelde de eerste 'Noordelijke Markt Relatiedag' plaats. Deze dag brengt producenten en afnemers uit de gehele noordelijke tuinbouwketen bijeen.

Dit jaar wordt de oude goed bezochte Tuinbouw Ondernemersdag (TOD) voor het eerst gecombineerd met de Noordelijke Bloemistendag. Onder de nieuwe naam 'Noordelijke Markt Relatiedag' worden bloemisten, tuinders, boom- en groentetelers volop mogelijkheden geboden om met elkaar van gedachten te wisselen en om op de Informatiemarkt hun leveranciers te ontmoeten.

Discussieplatform
Naast de Informatiemarkt, waar toeleveranciers en dienstverleners voor de tuinbouw, bloemisterij, boom- en groenteteelt zich in circa zestig stand presenteren, vormen verschillende demonstraties en lezingen en discussies een belangrijk onderdeel van de 'Noordelijke Markt Relatiedag'. Er zijn twee lezingen over de tuinbouw met als thema's 'Innovatie in de glastuinbouw' en 'Ondernemend tuinen in Noord-Nederland'. 's Avonds is er een discussie tussen telers en handelaren over de toekomst van de veiling en de tuinbouwsector.

De traditionele VKC-keuring zal tijdens deze dag niet ontbreken. De nadruk ligt hierbij op rozen, bolbloemen, boomkwekerijproducten, potplanten en groente. Naast de traditionele VKC-keuring zullen de producten ook door een aantal bloemisten worden gekeurd op de gebruikswaarde in de winkel.

Noviteiten
Op deze dag is tevens speciale aandacht voor noviteiten. Er worden nieuwe producten getoond die telers uit het hele land aanleveren. Drie kampioenen bloemschikken zullen de noviteiten verwerken in verschillende arrangementen, zodat de toepasbaarheid van de noviteiten meteen zichtbaar is voor de aanvoerders die de producten leveren. Voor zowel bestaande als nieuwe talenten is er een bloemschikwedstrijd. Hun werk wordt beoordeeld door een vak- en publieksjury.


---