Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

http://www.minbzk.nl

MINBZK: Minister De Graaf in bebat met heel Nederland

Minister De Graaf in debat met 'heel' Nederland

In een bliksemtour op 23 en 28 februari en op 2 en 3 maart bezoekt minister Thom de Graaf voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties per bus bijna 40 gemeenten. Hij gaat daarheen om met burgemeesters, winkeliers, scholieren, ondernemers, studenten en wie maar wil te praten over de mogelijke invoering van een gekozen burgemeester. De tour gaat kriskras door heel Nederland

Van Groningen tot Maastricht en van Enschede tot Middelburg gaat de minister voor Bestuurlijke Vernieuwing gedurende vier lange dagen het gesprek aan over de mogelijkheid van een rechtstreeks door de bevolking gekozen burgemeester.

Alles kan ter sprake komen. Van de vraag 'Wat zijn de consequenties voor onze eigen zittende burgemeester?' in een openbare bijeenkomst in het Lycklamahuis in Beetsterzwaag tot de vraag 'Hoe wordt onze burgemeester nu gekozen?' tijdens een maatschappijleerles aan het Zaans Lyceum in Zaanstad. In Wageningen staat Thom de Graaf een avond aan de bar met jongeren bij studentenvereniging Unitas en in Middelburg kan iedereen bij hem aanschuiven bij het ontbijt in boekenwinkel De Drukkerij.

Tijdens de verplaatsingen van de ene gemeente naar de andere is er voor de media alle ruimte in de bus om dieper op het onderwerp door te praten met minister Thom de Graaf en met meereizende lokale bestuurders.

De exacte reisroute zal in een later stadium worden bekendgemaakt.

Noot voor de redactie en