Provincie Zuid-Holland

Provinciale Staten vergadering weer live op internet

Op woensdag 23 februari 2005 is de vergadering van Provinciale Staten (het "parlement" van Zuid-Holland) via internet te volgen. U gaat hiervoor naar de site www.zuid-holland.nl en klikt vervolgens op live uitzending Statenvergadering.

AgendaOp de agenda staan onder meer de volgende onderwerpen:-Vervolg van de discussie over de Nota Regels voor Ruimte:Zuid-Holland is een verstedelijkte provincie. Dit maakt het noodzakelijk dat zuinig met de ruimte wordt omgegaan en dat het nog niet verstedelijkte gebied tegen verstedelijking beschermd wordt. In de nota Regels voor Ruimte worden afspraken gemaakt over hoe met de beschikbare ruimte dient te worden omgegaan.-Benoeming van bestuurder/directeur van de Randstedelijke Rekenkamer:Door Provinciale Staten van de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Flevoland is eind 2004 besloten tot een gemeenschappelijke regeling tussen de provincies voor de instelling van een onafhankelijke rekenkamer. In de Statenvergadering vindt de besluitvorming plaats over de benoeming een bestuurder/directeur.

De volledige agenda kunt u vinden op www.zuid-holland.nl De voorzitter van de Staten, Commissaris van de Koningin dhr. J. Franssen, opent de vergadering om 09.30 uur; de vergadering zal rond 15.00 uur eindigen.Het archief van de vergadering is vanaf maandag 28 februari 2005 beschikbaar.

Laat weten wat u ervan vindtDe provincie wil graag weten wat de bezoekers van de "virtuele" Statenvergadering vinden. Op het scherm van de live uitzending is daarom een korte vragenlijst opgenomen.

Bron: mw. J.E.J.M. van der Kolk070 - 441 67 35.