23 februari: Werken a an werk in Nieuw Amsterdam! (Debat van de Arbeid)

Michiel Mulder - 8 februari 2005

De PvdA denkt na over de toekomst onder de noemer: Nieuw Amsterdam (zie www.nieuwamsterdam.org). Op woensdag 23 februari organiseert de PvdA in De Balie het Debat van de arbeid over werken aan werk in het Amsterdam van 2020. Experts uit het bedrijfsleven, onderwijs en wetenschap discussiëren met elkaar over de Amsterdamse arbeidsmarkt: de te verwachten ontwikkelingen, de kansen, de bedreigingen. Aanwezig zullen in elk geval zijn:

- Jan Zegering Hadders, CEO van ING Nederland - Gerlach Cerfontaine, CEO van Schiphol - Coen Teulings, directeur van Stichting voor Economische Onderzoek - Ankie Verlaan, voormalig ROC-bestuurder, nu van de UvA.

Ruben Maes zal de expertmeeting voorzitten. Je wordt van harte uitgenodigd om als publiek van deze openbare expertmeeting getuige te zijn. De ruimte is echter beperkt, dus wel even reserveren. Dit kan door te mailen naar pvda@raad.amsterdam.nl onder vermelding van je email adres. Van tevoren sturen we je dan het discussiestuk en de facts en figures op! De bijeenkomst begint om 20.00u en duurt tot 22.00u en de locatie zal zijn de Kleine Zaal ofwel de Filmzaal van de Balie.

Meediscussiëren kan op de site www.nieuwamsterdam.org. De uitkomsten van het debat op de site en in De Balie worden gebruikt bij het opstellen van concrete plannen die de PvdA-fractie nog dit voorjaar zal inbrengen in de gemeenteraad.