Gemeente Bergen op Zoom


Talentenjacht The Voice 2005: Gouden keeltjes en stalen stembanden gevraagd

Voor de derde achtereenvolgende keer organiseert het Centrum voor de Kunsten Bergen op Zoom de inmiddels regionaal erg populaire talentenjacht The Voice. Iedereen die graag op het podium staat, met of zonder ervaring, kan zich inschrijven voor deze zangwedstrijd die al menig talent heeft doen bovendrijven. Onlangs nog is CKB-coryfee Joeri Gamliël, dankzij zijn ontdekte zangtalenten tijdens deze wedstrijd en later in Musicalplan Zuidwest, geselecteerd voor een hoofdrol in The Lion King. The Voice start op 23 februari en beleeft haar finale op 10 april in Stadschouwburg De Maagd.

Gouden keeltjes en stalen stembanden worden uitgenodigd hun zangtalenten ten gehore te brengen in deze derde editie van talentenjacht The Voice 2005. Voor wie nog nooit op een podium heeft gestaan is dit de kans. Maar ook de al wat gevorderde zangers en zangeressen zijn van harte welkom om hun talenten te meten met anderen, en eventueel opgemerkt te worden door aanwezige talentscouts.

Voorrondes
23 februari voorronde in wijkcentrum De Kastanje in Bergen op Zoom 25 februari voorronde in De Wittenhorst in Halsteren 28 februari voorronde in wijkcentrum de Bergse Plaat in Bergen op Zoom 3 maart voorronde in het Centrum voor de Kunsten De Suite in Roosendaal

Finale
Dit jaar, wegens het grote aantal deelnemers vorig jaar, heeft The Voice ook een halve finale ingesteld. Deze is op 11 maart in het Centrum voor de Kunsten Bergen op Zoom. De grote finale wordt gehouden in Stadsschouwburg De Maagd op 10 april 2005. De getalenteerde finalisten brengen dan op het heuse podium van deze imposante schouwburgzaal, voor een groot publiek, hun zangtalenten ten gehore met live-begeleiding van een docentenband. De winnaar van The Voice 2005 mag een eigen CD-single opnemen. De presentatie van deze finale is in handen van oud-cursisten Daan Quaden en Rob Snepvangers.

Inschrijven
Iedereen vanaf 15 jaar kan zich inschrijven vóór 18 februari aanstaande bij het Centrum voor de Kunsten Bergen op Zoom: 0164-277670, via m.j.c.debrabander@bergenopzoom.nl of via de website www.ckboz.nl. Bij het inschrijven wordt om een pasfoto en CD/MD gevraagd.

De presentatie van de voorrondes is in handen van theatercursisten van het CKB, die hiermee ook weer strijden om de presentatieprijs tijdens de halve finale.

The Voice wordt georganiseerd door het Centrum voor de Kunsten Bergen op Zoom.
Het Centrum voor de Kunsten Bergen op Zoom is een non-profit cultuureducatiecentrum met cursussen en workshops in de disciplines muziek, dans, theater en beeldende kunst. Het heeft tevens een poppodium met een DVD theater, oefenruimten, geluidsstudio, game arena en evenementenzaal.