Gemeente Amsterdam

Samenwerking Gemeente en UvA
18 februari 2005 - Ingrid Breed
Woensdag 23 februari vindt de officiële aftrap plaats van een gezamenlijk stageproject tussen Gemeente Amsterdam en het Kennisinstituut UVA.
Tijdens deze stage gaan 31 laatstejaars studenten projecten uitvoeren op het snijvlak van samenleving en ICT.

Inhoud stage

De studenten volgen een praktijkgericht blok `Informatiemanagement', onderdeel van de studierichtingen Economie, Informatica en Bedrijfskunde stage. Zij gaan in teams aan de slag bij diensten en stadsdelen.

Belang samenwerking

De gemeente Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam hechten groot belang aan onderlinge samenwerking.
Erik Gerritsen: "Over het belang van samenwerking tussen de overheid en kennisinstituten wordt regelmatig gesproken en gepubliceerd. Jammergenoeg leidt dat niet even vaak tot tastbare resultaten. Ik ben blij dat dat nu rond dit thema succesvol is. Het past uitstekend bij door UvA en gemeente gedeelde ambitie om de kennis- en creatieve kracht van de stad te versterken."

Werkatelier

Binnen de UvA wordt de samenwerking gecoördineerd door Prof. Dr. Rik Maes (Economische Faculteit, richting Informatica). De studenten werken tussen februari en half mei vanuit een werkatelier. Binnen de gemeente zijn zij actief bij stadsdelen Oost-Watergraafsmeer, Geuzenveld-Slotermeer, Bos en Lommer, Economische Zaken, Concern Organisatie, Geo en Vastgoedinformatie, Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer (DIVV), Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam (OGA) en Stadstoezicht.

© Gemeente Amsterdam