Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

http://www.minvrom.nl

MINVROM: Gezamenlijke persuitnodiging Zuidas

Dit is een gezamenlijk persuitnodiging van het ministerie van VROM en de gemeente Amsterdam

Persuitnodiging Zuidas

Woensdag 23 februari 2005 vindt bestuurlijk overleg plaats tussen het rijk en de gemeente Amsterdam over de Zuidas. De Zuidas wordt ontwikkeld tot een nieuwe internationale toplocatie voor wonen en werken, waarbij het streven is de infrastructuur ondergronds aan te leggen.
Tijdens het bestuurlijk overleg nemen rijk, gemeente en provincie gezamenlijk besluiten over adviezen uit het rapport van informateur Brinkman. Onder meer over het opzetten van een gezamenlijke onderneming. Het omvangrijke project Zuidas is één van de zes Nieuwe Sleutelprojecten; nationale stedenbouwkundige projecten op en rond de stations van de hogesnelheidstrein (HST).

Journalisten zijn van harte welkom om na afloop van het overleg een korte persconferentie bij te wonen. Toelichting wordt gegeven door coördinerend minister Dekker van VROM en wethouder Stadig van de gemeente Amsterdam.

Datum persconferentie: 23 februari 2005
Locatie: Ministerie van Financiën, Korte Voorhout 7, zaal 1106 Aanvang persconferentie: 18.15 uur

Journalisten moeten zich voor de bijeenkomst op 23 februari aanmelden bij het ministerie van VROM via email: vera.hoogendoorn@minvrom.nl onder vermelding van naam/media
Voor toegang tot de persconferentie moeten journalisten zich met perskaart melden bij de receptie van de hoofdingang van het ministerie van Financiën.