Nieuw-Vlaamse Alliantie


Delegatie van Kamer en Senaat op 'schoolreis' naar Parijs (22/02/05)

Morgen, 23 februari, vergadert de OESO in Parijs voor een bespreking van het PISA-onderzoek. Het was in dit onderzoek dat het Vlaamse onderwijs hoge ogen gooide. Vanuit de hele wereld komen parlementsleden die met onderwijs bezig zijn, naar Parijs om zich te buigen over dit onderzoek. Het spreekt voor zich dat alle landen die aan het onderzoek deelnamen, niet willen ontbreken op het appel. Maar Vlaanderen wist helaas van niets

Wat is er namelijk gebeurd? De Belgische ambassadeur in Parijs die de uitnodiging ontving, maakte deze bijna twee maanden geleden over aan ... de federale Kamer. De brave man wist blijkbaar niet dat onderwijs een gemeenschapsbevoegdheid is. En de federale Kamer? I.p.v. de uitnodiging door te sturen, hebben zowel Kamer als Senaat doodleuk een eigen delegatie van onderwijsspecialisten aangeduid!

Gelukkig is er ergens toch nog iemand geweest met een beetje gezond verstand want vorige week, weliswaar dus pas na anderhalve maand, werd een kopie van de uitnodiging overgemaakt aan het Vlaams Parlement. Zo kon het Vlaams Parlement op de valreep ook nog een afgevaardigde aanduiden voor deze belangrijke vergadering.

Als lid van de onderwijscommissie heeft Kris Van Dijck een suggestie voor de heren en dames senatoren en kamerleden die morgen op schoolreis naar Parijs gaan. In plaats van naar de vergadering van de OESO te gaan, kunnen ze beter een afspraak maken met de Belgische ambassadeur om hem de Belgische staatsstructuur te verduidelijken. Vermits ze zichzelf toch beschouwen als onderwijsspecialisten beschikken ze zonder enige twijfel over de nodige didactische capaciteiten om deze taak tot een goed einde te brengen.

Auteur:
fractieleider Vlaams parlement
Kris Van Dijck

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be