LogicaCMG



Persbericht

LOGICACMG SLUIT RAAMOVEREENKOMST MET GROOTSTE MOBIELE OPERATOR IN RUSLAND VOOR LEVERING VAN NEXT-GENERATION MESSAGING OPLOSSINGEN

Amstelveen, 23 februari 2005

LogicaCMG heeft een raamovereenkomst afgesloten voor de levering van next-generation messaging oplossingen met MTS (Mobile TeleSystems), de grootste aanbieder van mobiele diensten in Rusland. De overeenkomst heeft een waarde van meerdere miljoenen euro s en heeft betrekking op MTS en al haar dochterondernemingen. Het contract voorziet in de levering van software en hardware, systeemintegratie en hulp bij de ontwikkeling van het platform waarop de operator zijn diensten aanbiedt. De next-generation messaging oplossingen van LogicaCMG stellen de operator in staat innovatieve en hoogwaardige multimediadiensten aan te bieden aan zijn 35,9 miljoen abonnees.

LogicaCMG gaat de bestaande MTS-diensten upgraden: LogicaCMG Short Message Service Centre (SMSC), LogicaCMG Wireless Service Brokers (WSB) en Multimedia Messaging Service Centres (MMSC). Daarnaast voorziet het contract in het op termijn introduceren van nieuwe diensten. Tijdens de eerste fase investeert MTS meer dan 2 miljoen euro in de next-generation messaging oplossingen van LogicaCMG, waarmee het project een integraal onderdeel wordt van de ambitieuze strategie van het bedrijf om meer datadiensten aan zowel particulieren als bedrijven te leveren.

Wanneer de implementatie van de LogicaCMG-oplossingen in het eerste kwartaal van 2005 is voltooid, kunnen MTS-abonnees gebruik kunnen maken van kwalitatief hoogwaardige, scherp geprijsde multimediadiensten: picture messaging, ringtones en wallpapers. MTS-abonnees kunnen dan bovendien MMS-content versturen naar elk mobiel netwerk en ieder apparaat dankzij de toonaangevende functionaliteit van de messaging oplossingen van LogicaCMG voor de verbindingen tussen systemen en transcoding. Transcoding, het proces waarbij content wordt aangepast om problemen van incompatibiliteit tussen mobiele apparaten op te lossen, zorgt ervoor dat content wordt aangepast aan de fysieke en technische specificaties van welk ontvangstapparaat dan ook. Naarmate de multimediadiensten van MTS meer abonnees aantrekken, biedt de krachtige, direct beschikbare MMS oplossing van LogicaCMG de schaalbaarheid die nodig is voor het handhaven van de kwaliteit die gebruikers verwachten van MMS-diensten.

Chris McDermott, Chief Executive van de internationale telecommunicatiedivisie van LogicaCMG: Dit is om meerdere redenen een fantastisch contract voor ons. Het feit dat MTS een bestaande klant is die onze SMSC gebruikt en voldoende vertrouwen heeft om verder substantiële investeringen te doen in de messaging-technologie van LogicaCMG is een bevestiging van de kracht van onze relatie. Dat MTS investeert in onze alomvattende next-generation oplossing met multimedia, wireless roaming en next-generation SMS, laat duidelijk de kracht zien van alle onderdelen van onze portfolio. LogicaCMG wil haar aanwezigheid op de Russische markt versterken en onze zich ontwikkelende relatie met MTS is precies het terrein waarop we dit moeten doen.