Politie Hollands Midden

Leiden Onder invloed rijden De politie controleerde op woensdag 23 februari rond 04.45 uur op de Stationsweg een 23-jarige automobilist uit Katwijk. Agenten besloten de man te controleren nadat zij zagen dat nogal slingereden reed over de kruising Plesmanlaan met de Schipholweg, vervolgens tegen het verkeer in reed over de Morssingel, over de blokken bij de Stationsweg om vervolgens daar zijn auto tot stilstand te brengen. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast. Hij werd dan ook aangehouden. Zijn ademanalyse gaf als uitslag 710 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Leiden Fietser komt ten val Een 50-jarige fietser uit Leiden kwam door gladheid op woensdag 23 februari rond 01.35 uur op de Oranjeboomstraat ten val. De man brak daarbij vermoedelijk zijn been. Hij werd overgebracht naar het LUMC.

Leiderdorp Aanrijding Een 52-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn reed dinsdag 22 februari rond 14.25 uur met haar scooter tegen een voor haar rijdende en voor de kruising Van der Valk Boumanweg met de Spanjaardsbrug afremmende auto, bestuurd door een 39-jarige vrouw uit Leiderdorp. De vrouw kwam daardoor met haar scooter ten val en kwam met haar hoofd terecht op het wegdek.Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Nieuwkoop Onder invloed rijden De politie hield dinsdag 22 februari rond 14.50 uur op de Haydenstraat een 58-jarige automobilist uit Nieuwkoop aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Hij werd dan ook aangehouden. Zijn ademanalyse gaf als uitslag 1155 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal in.

Reeuwijk Onder invloed rijden De politie controleerde op woensdag 23 februari rond 03.40 uur op 't Kerkestuk een 43-jarige automobiliste uit Reeuwijk. Agenten zagen dat zij nogal slingerend over de weg reed en ook bij een rotonde moeite had om deze goed te nemen. De agenten stelden drankgebruik bij de vrouw vast. Zij werd dan ook aangehouden. Haar ademanalyse gaf als uitslag 730 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de vrouw in en maakt proces-verbaal op.

Nieuwerkerk a/d IJssel Inbraak in woningen Inbrekers bezochten dinsdag 22 februari op klaarlichte dag twee woningen aan de Goudmos. Bij één woning kwam men niet verder dan het ombuigen van een cilinderslot van de voordeur. Hier kwam men dan ook niet verder. Bij de andere woning lukte het wel om het cilinderslot van de voordeur af te breken en binnen te komen. Uit deze woning werden onder meer sieraden, autopapieren en paspoorten gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Gouda Straatroof Een 23-jarige man uit Gouda werd dinsdag 22 februari rond 23.00 uur op de Ganzenburg overvallen door twee nog onbekende jongens. De man was onderweg naar een adres om daar een bestelling bestaande uit etenswaren af te leveren. De bestelling was geplaatst bij zijn cafetaria die de man heeft aan de Korte Groenendaal. Toen hij op zoek was naar het afleveradres benaderden de twee jongens hem, bedreigden hem met een op een vuurwapen

gelijkend voorwerp en beroofden hem van zijn bestelling en geld. Daarna liepen de jongens ermee weg in de richting van de Meerburgstraat. De politie is met een onderzoek begonnen.

---------------------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 23 februari 2005

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --