Stadsdeel Amsterdam-Noord

Verplaatsing jongerencentrum P10

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Amsterdam-Noord heeft in overleg met de politie besloten om de mogelijkheden om het jongerencentrum P10 in de Banne te verplaatsen verder te onderzoeken. Aanhoudende klachten van omwonenden over overlast op en rond de Parlevinker vormen de aanleiding voor dit besluit. Het streven is om het jongerencentrum per
1 juli op een nieuwe locatie in de Banne onder te brengen. Dit gebeurt in overleg met de politie, de stichting Buurtwerk Noord, de jongeren, omwonenden en het buurtbeheer.

Op de Parlevinker zijn verschillende voorzieningen voor jongeren geclusterd. Deze opeenhoping leidt tot overlast voor omwonenden. Daarom heeft het dagelijks bestuur besloten om het jongerencentrum te verplaatsen.

Verder zijn in overleg met de politie, bewoners, Opbouwwerk Noord, Streetcornerwork, de stichting Buurtwerk Noord en de woningbouwvereniging Rochdale maatregelen getroffen om de overlast in de buurt aan te pakken. De politie heeft extra surveillances uitgevoerd, de openbare ruimte is extra schoongemaakt en de mogelijkheden om de portieken en onderdoorgangen van bepaalde flats aan te passen, worden onderzocht.

Daarnaast bespreekt het stadsdeel met de gemeente Amsterdam de mogelijkheden om mobiel cameratoezicht in te zetten en een plein- of straatverbod voor bepaalde jongeren in te stellen.