Ingezonden persbericht


Websense lanceert nieuwe oplossing voor proactief bestrijden van phishing, hackers en merkdiefstal

Extra beveiligingslaag dicht gaten die andere oplossingen openlaten

Hillegom, 23 februari 2005 - Websense, leverancier van employee internet management-oplossingen, introduceert een nieuwe oplossing voor web-security: Websense Web Security Suite. Deze oplossing dicht het gat tussen het moment dat een kwetsbaarheid wordt gebruikt en het moment dat een oplossing beschikbaar is. Websense levert de suite inclusief twee nieuwe diensten: BrandWatcher en SiteWatcher. BrandWatcher biedt inzicht in mogelijk misbruik van de naam en het logo van een bedrijf, terwijl SiteWatcher bedrijven waarschuwt als hun website met Malicious Mobile Code (MMC) is geïnfecteerd. Daarnaast beschermt de suite tegen spyware, phishing-aanvallen, schadelijke Instant Messaging-bijlagen (IM), peer-to-peer- (P2P) en andere webgebaseerde bedreigingen. Bestaande beveiligingsoplossingen, zoals Firewalls en antivirus-software, bieden hiertegen nog onvoldoende bescherming.

Bedrijven kunnen met de twee versies van de suite - Web Security Suite en Web Security Suite-Lockdown Edition - extra bescherming tegen beveiligingslekken en schadelijke code toevoegen aan hun bestaande antivirus- en netwerkbeveiligingsinfrastructuur. De effectiviteit van antivirus-oplossingen laat vaak te wensen over. Volgens het 2004 CSI/FBI Computer Crime and Security Survey gebruikt 99 procent van de bedrijven antivirus-software. Desondanks werd 78 procent dat jaar geïnfecteerd met een virus, worm of andere bedreiging. De Web Security Suite voegt een extra beschermingslaag toe, die de werking van antivirus en firewalls aanvult. Hiermee wordt een allesomvattende beveiligingsoplossing voor de internet-gateway en het netwerk geboden. De Web Security Suite-Lockdown Edition biedt nog eens extra bescherming op desktopniveau.

De Web Security Suite omvat een abonnement op uitbraakalarmering en diensten van de Websense Security Labs, waaronder nieuwe BrandWatcher- en SiteWatcher-services. Internetaanvallen worden steeds complexer door phishing, schadelijke code en websites voor frauduleuze handelingen. BrandWatcher en SiteWatcher bieden gebruikers proactieve diensten voor de bescherming van hun organisatie. BrandWatcher waarschuwt gebruikers als een bedrijfswebsite of merk wordt gebruikt voor phishing of keylogging. De gebruiker ontvang een e-mail met daarin gedetailleerde informatie over de aanval, domeinnaam en hosting-partner als de website nog actief is. SiteWatcher alarmeert gebruikers als hun website met MMC is geïnfecteerd. Ze kunnen vervolgens direct maatregelen nemen om te voorkomen dat de schadelijke code wordt verspreid naar klanten, prospects en partners die de website bezoeken.

De Web Security Suite is gebaseerd op het Websense Enterprise-platform voor webfiltering en -beveiliging. Dit maakt de suite het breedste product voor webbeveiliging, dat de internet-gateway, het netwerk en de desktop, online of offline, beschermt.

Websense Security Suite biedt:
- Krachtige, beleidsgebaseerde internetfiltering;
- Blokkering van spyware, MMC en andere webgebaseerde bedreigingen, waaronder via het internet verspreide virussen, Trojans, wormen, keylogging, scriptaanvallen en schadelijke internetcode; - Bescherming tegen phishing en fraudegebaseerde aanvallen; - Controle van verzending en ontvangst van bestanden via IM-clients; - Real-time updates en snelle bescherming tegen recent ontdekte beveiligingsbedreigingen; - Geavanceerde rapportage-tools voor het detecteren en analyseren van beveiligingsrisico's; - Bescherming van de website met SiteWatcher en van de merknaam met BrandWatcher.

Websense Security Suite-Lockdown Edition biedt aanvullende functionaliteit, waaronder: - De mogelijkheid ongeautoriseerde applicaties - spyware, P2P file sharing en hacking-tools te blokkeren; - Geavanceerde eindpuntbeveiliging voor mobiele apparatuur; - Maximale controle over desktop-omgevingen door alleen goedgekeurde applicaties op bedrijfs-pc's en servers te laten draaien;

"De bescherming die Web Security Suite biedt, gaat veel verder dan traditionele webfiltering", zegt Leo Cole, Vice-President Marketing van Websense. "Onder onze klanten groeide de behoefte aan een allesomvattende beveiligingsoplossing die ze beschermt tegen de schadelijkste webgebaseerde aanvallen. De nieuwe suite combineert Websense-technologieën om een omgeving met verschillende beveiligingslagen te creëren."

Websense Security Suite biedt ook real-time updates voor snelle bescherming tegen nieuwe beveiligingsbedreigingen die Websense Security Labs signaleert. Daarnaast omvat de oplossing geavanceerde rapportage- en analyse-tools die informatie verschaffen over gebruikerstoegang tot frauduleuze websites of kwetsbaarheid voor schadelijke code.

Voor meer informatie over Websense en zijn producten: www.websense.com Op www.websensesecuritylabs.com is meer informatie te vinden over de Websense Security Labs.

###

Over Websense
Websense, Inc. (Nasdaq: WBSN) ontwikkelt en levert employee Internet management-oplossingen. Met deze software kunnen bedrijven hun ICT-middelen optimaal benutten en de schadelijke neveneffecten van het gebruik van internet, zoals Instant Messaging, Peer-to-Peer en spyware, voorkomen. Door het beleid voor internetgebruik bij de gateway, op het netwerk en op de desktop te beheren en te monitoren, verbeteren de Websense-oplossingen de productiviteit en de beveiliging. Bovendien worden ICT-middelen optimaal ingezet en neemt de juridische aansprakelijkheid af. Websense ondersteunt wereldwijd meer dan 24.000 klanten met in totaal 17,9 miljoen werkplekken.