Stad Utrecht, 09.50 uur

Utrecht 23-02-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Mannen betalen met gestolen creditcard

UTRECHT - Omstreeks 14.15 uur kwam bij de politie de melding binnen dat twee mannen in een winkel aan de St. Jacobstraat, goederen aan het betalen waren met een gestolen creditcard. Hierop zijn een 35-jarige man uit Amsterdam en een 29-jarige man uit Frankrijk aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Alcoholcontrole

UTRECHT Tijdens een alcoholcontrole op de Europalaan zijn dinsdagavond twee automobilisten van 37 jaar uit Babberich en een 49-jarige man uit Utrecht tegen de lamp gelopen.

Omstreeks 21.15 uur werd de 37-jarige man gecontroleerd. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en is hij aangehouden. Tijdens de ademanalyse in het politiebureau blies hij 485 ug/l. Dit is ruim 2 keer de toegestane hoeveelheid.

Omstreeks 23.55 uur werd de 49-jarige man gecontroleerd. Ook hij bleek teveel te hebben gedronken en is aangehouden. Tijdens de ademanalyse blies hij 530 ug/l. Dit is bijna 2½ keer de toegestane hoeveelheid.

Beide automobilisten kregen een rijverbod van vijf uur en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Op dinsdagmiddag is een 21-jarig man uit Amsterdam aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 16.45 uur kwam bij de politie de melding binnen dat beveiligingspersoneel van een winkel aan de Lange Viesstraat een winkeldief op heterdaad hadden aangehouden. De verdachte had goederen ter waarde van ongeveer 37 euro gestolen. De man is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en moet binnenkort voor de rechter verschijnen.