Izecom integreert Aladdin s eToken

IJsselstein, 23 februari 2005 Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet content, heeft een partnerovereenkomst gesloten met Izecom, specialst in e-mail beveiliging. Izecom integreert Aladdin s eToken, de elektronische USB-sleutel die het onthouden van wachtwoorden overbodig maakt, in haar eigen e-mail beveiligingstoepassing.

Izecom beveiligt inkomend en uitgaand e-mail verkeer met encryptie en digitale handtekeningen. Het bedrijf is onder meer actief in de financiële sector en levert ook beveiligingstoepassingen voor zorg- en overheidsinstellingen.

Bedrijven doen steeds vaker al hun zaken via de e-mail. Gevolg is dat ook bedrijfsgevoelige informatie op deze manier wordt uitgewisseld. Je merkt hierbij dat een toenemend aantal bedrijven de noodzaak ziet hun e-mail verkeer goed te beveiligen. De eerste stap daarvoor is het gebruik van Izemail, waarmee e-mail op een gebruiksvriendelijke manier kan worden versleuteld en ondertekend. De tweede stap is het beveiligen met een elektronische USB-sleutel. Hierbij wordt de digitale handtekening op een eToken Pro opgeslagen. Door het partnership met Aladdin kunnen we beide zaken combineren en een totaaloplossing leveren , aldus Christine Karman, CEO van Izecom.

De eToken vormt eigenlijk een hele logische aanvulling op het dienstenpakket van Izecom , aldus Jan Leeflang, Channel Account Manager bij Aladdin. Doordat gebruikers hun wachtwoorden niet kunnen onthouden schrijven zij deze vaak ergens op en kunnen ook ongewenste bezoekers toegang verkrijgen tot hun e-mail. Met het integreren van de eToken kan Izecom klanten een eenvoudige en betrouwbare toepassing bieden voor het wachtwoordbeheer van hun medewerkers.

Over Izecom

Izecom is gevestigd in Amsterdam en levert onder de productnaam Izemail beveiligingstoepassingen voor e-mail verkeer. Door middel van encryptie en digitale handtekeningen kunnen gebruikers hun e-mails beveiligen. Izemail is gebaseerd op Public Key Infrastructure (PKI), de EU-standaard voor beveiliging van e-mail en webpagina s. Izecom heeft klanten in onder meer de financiële branche en levert ook diensten aan zorg- en overheidsinstellingen.