Politie Groningen

Persberichten woensdag 23 februari 2005

provincie Groningen 23-02-2005 -

Groningen: snelheidscontroles in stad
De politie heeft dinsdag op drie locaties een snelheidscontrole gehouden.
Europaweg: dinsdagochtend- en middag, aantal geregistreerde voertuigen: 1687, aantal overtredingen: 192, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Osloweg: dinsdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 823, aantal overtredingen: 42, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Osloweg: dinsdagavond, aantal geregistreerde voertuigen: 807, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen/Haren: diverse verkeerscontroles
De politie heeft dinsdag op diverse locaties een verkeerscontrole gehouden.
Op de kruising Korreweg/Borneoplein/J.C. Kapteynlaan werden dinsdagochtend bij een roodlichtcontrole 345 voertuigen gecontroleerd. Vijf bestuurders reden door het rode licht en kregen bekeuring. Daarnaast kregen twee automobilisten een bon omdat ze de gordel niet droegen. Ten slotte kreeg een bromfietsbestuurder een bekeuring voor het feit dat hij niet in het bezit was van een certificaat. Op de Rijksstraatweg in Haren werd dinsdagochtend een gordelcontrole verricht. Van de in totaal 225 voertuigen reden twintig bestuurders zonder de gordel te dragen. Ook werden vijf automobilisten bekeurd voor het niet handsfree bellen.
Ten slotte vond op de Eeldersingel in de stad een gordelcontrole plaats. In totaal werden 225 voertuigen gecontroleerd, waarvan 24 bestuurders niet de gordel droegen.

Groningen: politie rolt hennepkwekerij op
In een woning aan de Madame Curiestraat heeft de politie dinsdagmiddag een hennepkwekerij opgerold. De 42-jarige bewoner werd in de woning aangehouden. De kwekerij met 165 hennepplanten en toebehoren werd opgeruimd en vernietigd. De 42-jarige bleek de status van ongewenst vreemdeling te hebben. Hij werd ingesloten en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Groningen: mannen aangehouden na geweldsdelicten
De politie heeft dinsdagnacht in de Hoekstraat een 41-jarige man uit Assen en een 36-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van bedreiging en diefstal met geweld. Eerder in de avond/nacht hadden twee mannen geprobeerd om aan twee potentiële kopers een fiets te slijten. Toen de kopers dit weigerden, werden zij door de mannen bedreigd. Later werd in de Oude Ebbingestraat een man van zijn mobiele telefoon beroofd door dezelfde mannen. Politieagenten zagen beide verdachten in de Hoekstraat staan en voldeden beiden aan de opgegeven signalementen. De Drent en de Stadjer werden ingerekend. Zij zullen vandaag worden gehoord.

Regioberichten volgen later