Ingezonden persbericht


Persbericht

Accor hoofdsponsor 'Rembrandt De Musical'

Rembrandt-jaar 2006 - 1,5 miljoen extra toeristen naar Nederland

Amsterdam, 23 februari 2005

Accor en Stardust Theatre hebben tijdens een gezamenlijke persconferentie in Koninklijk Theater Carré het sponsorcontract getekend voor "Rembrandt de Musical". Accor is hiermee hoofdsponsor van dit unieke evenement. De première van deze musical is op 15 juli 2006, precies 400 jaar na de geboortedag van Rembrandt.

"Rembrandt de Musical" is een eerbetoon aan Rembrandt van Rijn. Als schilder en als mens. De meester van het licht, wiens leven zoveel schaduwen kende. Vele aspecten uit zijn bewogen leven worden in deze indringende musical tot leven gebracht. Voor buitenlandse bezoekers bestaat de mogelijkheid om deze musical via een koptelefoon in eigen taal te volgen.

Accor voelt zich verbonden met dit bijzondere culturele evenement vanwege de goede relatie die zij onderhoudt met Stardust Theatre. Als grootste logiesverstrekker in Amsterdam verzorgt Accor met regelmaat de overnachtingen van crew, spelers en andere betrokken partijen. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen verwacht in het Rembrandt-jaar ongeveer 1,5 miljoen extra toeristen, waarvan er 1,2 miljoen naar Amsterdam zullen komen. Voor dit bijzondere culturele evenement heeft Accor de exclusiviteit van de verkoop van binnenlandse en buitenlandse hotelarrangementen rondom de uitvoering van "Rembrandt de Musical". Er worden verschillende arrangementen in diverse prijsklassen aangeboden.

****
Over Accor

Met 158.000 medewerkers in 140 landen is Accor Europees marktleider en één van 's werelds grootste ketens op het gebied van reizen, toerisme en zakelijke dienstverlening. Twee belangrijke internationale activiteiten zijn:


. Hotels: meer dan 4.000 hotels met ruim 463.000 kamers in meer dan 90 landen (Sofitel, Novotel, Mercure, Suitehotel, Coralia Club, Ibis, Etap Hotel, Formule 1 en Motel 6 en Red Roof Inn in de Verenigde Staten) en de daaraan gerelateerde nevenactiviteiten zoals reisbureaus (Carlson Wagonlit Travel en Frantour), restaurants en casino's;
. Services aan zakelijke klanten en openbare instellingen: dagelijks maken 14 miljoen mensen in 34 landen gebruik van een breed scala aan diensten (zoals maaltijdvouchers, sociale dienstverlening, kostenbeheer, incentive/events) die door Accor worden opgezet en beheerd.

Accor is in Nederland vertegenwoordigd met de volgende hotels: 1 Sofitel Demeure (Hotel The Grand Amsterdam), 2 Sofitel, 2 Dorint Sofitel, 7 Novotel, 2 Dorint Novotel, 25 Mercure, 11 Ibis, 1 Etap en 3 Formule 1 hotels. In Nederland behoren ook Carlson Wagonlit Travel en de Accor Corporate Service vouchers tot de groep Accor.