Heuvelrug, 10.10 uur

Utrecht 23-02-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Vechtpartij

VEENENDAAL Op dinsdag 22 februari vlogen meisjes elkaar in de haren.

Rond 16.25 uur kreeg de politie de melding dat op de Aart van Gelderstraat een vechtpartij gaande zou zijn. Het zou om een groep meisjes gaan.

Ter plaatse bleek de rust al te zijn teruggekeerd. De aanleiding bleek te zijn dat een 11-jarige meisje uit Veenendaal onlangs via de MSN ruzie had gekregen met een ander meisje. Daarbij waren over en weer woorden gevallen. Op maandag werd zij op school opgezocht door het meisje vergezeld door andere meisjes. Zij volgden haar naar huis, waarna een confrontatie volgde. Daarbij vielen over en weer enkele klappen, waarna de meisjes verdwenen.

Op dinsdag, rond 16.20 uur, stond het groepje meisjes opnieuw voor de woning van het 11-jarige meisje. Haar moeder probeerde het uit te praten, maar de meisjes waren niet voor rede vatbaar. Daarop kwamen twee zusjes van de 11-jarige ook naar buiten en ontstond een vechtpartij tussen de zussen en het groepje meisjes. Bij de komst van de politie bleek de groep al te zijn vertrokken. De politie stelt een nader onderzoek in.

Foutje

RENSWOUDE Op dinsdag 22 februari ging een automobilist er na een aanrijding vandoor.

Rond 14.55 uur haalde een automobilist over de verhoogde klinkerstrook op de rotonde van de Utrechtseweg / Molenstraat / Nijborg een trekker met oplegger in en probeerde vlak voor hem in de richting van Scherpenzeel te rijden. Dat ging mis en zij kwamen in botsing met elkaar.

De automobilist, door getuigen herkend als een 34-jarige man uit Scherpenzeel, stopte op de Nijborg. Hij stapte uit en zijn vrolijke commentaar was: Foutje. Getuigen van de aanrijding stopten eveneens en zeiden dat hij een gevaar op de weg was. Daarop stapte de Scherpenzeler kwaad in zijn auto en reed weg. Door de aanrijding had de oplegger schade opgelopen. De chauffeur van de trekker met oplegger, een 43-jarige man eveneens uit Scherpenzeel, deed aangifte van doorrijden na een aanrijding.

Aan de hand van de verklaringen van de aangever en getuigen stelt de politie een onderzoek naar de verdachte in. Zijn adresgegevens bleken niet meer te kloppen en de politie zet het onderzoek naar hem voort.

Achtervolging: Audi S8 quatro

VEENENDAAL Op dinsdag 22 februari hebben politiemensen een uiterst snelle wagen achtervolgd.

Rond 04.20 uur kreeg de politie de melding dat op de Smetanadreef een Audi S8 Quatro zou worden gestolen en dat de dief wegreed in de richting van de Schans. Meerdere politie-eenheden stelden een onderzoek in de omgeving in en politiemensen zagen de gestolen auto op de snelweg A30 rijden. Zij gingen achter hem aan en zagen dat hij de snelweg A12 in de richting van Arnhem nam. Politiemensen gaven hun positie aan de meldkamer door, maar moesten toezien dat de Audi met een snelheid van ver boven de 200 km/u bij hen vandaan reed. Ook meerdere politie-eenheden van Gelderland-midden werden die kant op gestuurd.

De verdachte reed de Provincialeweg N224 in de richting van Ede op. Daar werd het hem vermoedelijk te heet onder de voeten, want inmiddels werd hij achtervolgd door meerdere politie-eenheden van twee politieregios. Op een rotonde draaide hij en reed terug richting de A12. Vervolgens koos hij kennelijk eieren voor zijn geld, stuurde de auto de berm in en ging er te voet vandoor. Ondanks een uitgebreid onderzoek in de omgeving, waarbij ook een politiehond werd ingezet, werd de verdachte niet meer aangetroffen. De uiterst dure gestolen bolide kon veilig worden gesteld. De verdachte bleek in de woning van de eigenaar van de auto te hebben ingebroken en daarbij de autosleutels te hebben gestolen.

Verdachte diefstal portemonnee alsnog aangehouden

RHENEN/LEERSUM De politie heeft een verdachte van de diefstal van een bankpas na ruim een half jaar alsnog aangehouden.

Op 1 juli vorig jaar noteerde de politie de aangifte van diefstal van een portemonnee. Deze diefstal was gepleegd in een supermarkt aan de Plantsoenstraat in Rhenen. Met de pas werden vervolgens geldbedragen opgenomen en getracht te betalen bij een kledingwinkel in Rhenen. Dit mislukte, omdat de pas blokkeerde. Aan de hand van videobeelden kon ook een link gelegd worden met de diefstal van een bankpas in Leersum, drie weken daarvoor.

In de maand september volgde een oproep in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht. Hierop kwamen enkele tips binnen, die uiteindelijk de politie op het spoor zetten van een 17-jarige inwoonster van IJsselstein.

Het duurde nog tot vorige week voordat de jonge vrouw kon worden aangehouden, omdat zij enige tijd in het buitenland verbleef.

Ondanks de confrontatie met de videobeelden, ontkent de vrouw betrokken te zijn bij de diefstal en het gebruik van de gestolen bankpassen. Het is nu aan de rechter om een oordeel te vellen over haar mogelijke betrokkenheid hierin.