Lekstroom 10.15 uur

Utrecht 23-02-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Tasjesrovers dankzij Burgernet aangehouden

NIEUWEGEIN Dinsdagmiddag omstreeks 16.00 uur werden twee jongens aangehouden op verdenking van tasjesroof op de Richterslaan. De jongens werden op de Mondriaanlaan aangehouden aan de hand van informatie die de politie via diverse deelnemers van Burgernet verkreeg.

Omstreeks 15.00 uur kreeg de politie de melding binnen dat een 56-jarige vrouw uit IJsselstein op de Richterslaan door twee jongens van haar tas was beroofd. De verdachten waren te voet weggevlucht. Het signalement van de verdachten werd vervolgens naar omstreeks 190 deelnemers gebeld met het verzoek naar hen uit te kijken. Een burgernet deelnemer kon tenslotte aangeven dat de jongens in de buurt van het Herwijnenplantsoen gezien waren. Met behulp van deze informatie kon de politie na een korte achtervolging de twee jongens van beiden 16 jaar oud en afkomstig uit Utrecht en Nieuwegein aanhouden.

Het burgernet systeem was sinds vorige week weer door de politie ingezet nadat enkele technische verbeteringen zijn aangebracht. Sinds de start van Burgernet in mei 2004 zijn 18 acties gehouden waarbij de deelnemers van Burgernet zijn ingeschakeld.