Ingezonden persbericht


Persbericht

Informatica introduceert powercenter advanced edition

~ Uitgebreid, compleet en snel te installeren platform legt de lat hoog voor enterprise data integratie ~

Nieuwegein, 23 februari 2005 Informatica Corporation (NASDAQ: INFA) introduceert PowerCenter Advanced Edition; een krachtig nieuw product waarbij het bekende PowerCenter data integratieplatform wordt uitgebreid met SuperGlue" metadata analysesoftware, PowerAnalyzer" rapportagesoftware en Server Grid- en Team-Based Development functionaliteiten. Dit alles op één platform en te installeren in minder dan een uur.

PowerCenter Advanced Edition is het meest complete data integratieplatform binnen de industrie. Door dit product op de markt te brengen, gaat Informatica haar toonaangevende rol op het gebied van data warehousing uitbouwen tot een dominante, leidende positie op de enterprise data integratie markt. Deze markt omvat naast data warehousing ook projecten voor data migratie, data consolidatie, data synchronisatie en single view van X .

PowerCenter Advanced Edition helpt bedrijven bij het versnellen van hun enterprise data integratie-initiatieven. Omdat de kosten en complexiteit van IT-projecten gereduceerd worden, kunnen nieuwe technologieën eenvoudiger ingezet worden en wordt een consistent en bedrijfsbreed inzicht verkregen in de bedrijfsgegevens. Daarnaast zorgt PowerCenter voor het toegankelijk maken, transformeren en integreren van data vanuit een grote variëteit aan systemen. Deze informatie kan vervolgens worden gebruikt binnen andere transactionele systemen en real-time applicaties en om de organisatie te ondersteunen bij het besluitvormingsproces. Op deze manier kan IT management, ondanks de sterk groeiende hoeveelheden data, beter tegemoet komen aan eisen vanuit de business, kunnen IT-ontwikkelaars hun productiviteit verhogen en krijgen eindgebruikers een allesomvattend beeld van de bedrijfgegevens.

PowerCenter Advanced Edition komt tegemoet aan de behoefte van organisaties om data integratie initiatieven op meerdere plekken uit te kunnen rollen. Zo biedt dit platform functionaliteiten voor Team-Based Development en Server Grid computing. Team-Based Development zorgt voor versiebeheer en betere samenwerking -zowel tussen verschillende teamleden als tussen teams-. Met de Server-Grid functionaliteit kunnen klanten optimaal gebruik maken van bestaande servercapaciteit waardoor uitgaven voor nieuwe hardware geminimaliseerd kunnen worden.

Informatica s nieuwe PowerCenter Advanced Edition laat duidelijk zien dat Informatica niet langer probeert de business intelligence markt te veroveren, maar zich volledig richt op data integratie , aldus Mark Smith, Senior Vice-President Research bij Ventana Research. Door niet langer rechtstreeks te concurreren met traditionele BI-leveranciers zoals Cognos heeft Informatica de kans strategische samenwerkingsverbanden met deze leveranciers te hernieuwen en de overeenkomsten met Siebel en SAP verder uit te bouwen.

We zijn erg blij dat Informatica zich voortaan volledig focust op haar krachtige data integratie technologie PowerCenter, aldus Neal Hill, Senior Vice President of Corporate Development binnen Cognos. Nu Informatica haar aanbod heeft vernieuwd, kunnen onze gezamenlijke klanten zich wenden tot Informatica voor een krachtige set enterprise integratie functionaliteiten, terwijl Cognos zorgdraagt voor het volledige scala aan oplossingen voor business intelligence en prestatie management. We zien er naar uit in de nabije toekomst te kunnen samen met Informatica. Dankzij de samenwerking kunnen onze klanten vertrouwen in de kwaliteit van hun data en zijn zij in staat om de enterprise business intelligence initiatieven nog beter te ondersteunen.

PowerCenter Advanced Edition is het meest uitgebreide, flexibele platform voor enterprise data integratie. Dit product verrijkt het standaard data integratieplatform met functionaliteiten voor metadata-analyse, data-ready rapporteren, voordelige Grid computing en Team-Based Development , aldus John Entenmann, Executive Vice-President of Corporate Strategy and Marketing bij Informatica. Met PowerCenter Advanced Edition zullen onze klanten de voordelen gaan ervaren van één platform dat geschikt is voor de gehele data integratiecyclus. Het helpt immers hun productiviteit te verhogen en de onderhoudskosten te minimaliseren. Alleen al de razendsnelle installatie zorgt voor aanzienlijke kostenbesparingen.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Informatica
Informatica Corporation is een marktleider op het gebied van software voor enterprise data integratie. Dankzij Informatica s producten zijn bedrijven in staat om bedrijfsdata toegankelijk te maken en deze te integreren, consolideren en migreren tussen alle verschillende systemen en processen. Op deze manier wordt de complexiteit verminderd, consistentie verzekerd en de business voorzien van waardevolle informatie. Meer dan 2.100 bedrijven wereldwijd vertrouwen op Informatica voor al hun behoeftes op het gebied van enterprise data integratie. Kijk voor meer informatie op de website van Informatica: http://www.informatica.com/nl.

###

Voor meer informatie over Informatica kunt u contact opnemen met: Informatica Nederland
Maaike Hilbrand, Senior Marketing Manager
Tel: 030-6086700
E-mail: mhilbrand@informatica.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau
Tel: 040 235 46 00
E-mail: lilianv@lewispr.com

###

Notitie: Informatica is een geregistreerd handelsmerk van Informatica Corporation in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken of handelsnamen zijn van de respectievelijke eigenaren.

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com