TIE Holding NV

TIE BOEKT IN 1E KWARTAAL NETTOWINST VAN ¤ 191.000

woensdag, 23 februari, 2005

Het aan de Amsterdamse beurs EuroNext genoteerde B2B-integratiesoftwarebedrijf TIE Holding N.V. ("TIE") maakt hierbij haar resultaten bekend over het 1e kwartaal van het boekjaar 2005 (1 oktober 2004 tot en met 31 december 2004). Vergeleken met het vorige kwartaal steeg de omzet met 20% naar EUR 2,1 miljoen. Het management van TIE bevestigt hierbij het vooruitzicht van een 'belangrijke' autonome omzetgroei en een stijging van de nettowinst in het lopende boekjaar. Het management verwacht dat het eigen vermogen voor het eind van het jaar weer positief zal zijn.

De eerste signalen van een oplevende markt werden in het afgelopen kwartaal merkbaar. Het nettoresultaat per aandeel in dit kwartaal was EUR 0,01 (2004: EUR 0,01). De omzet in het 1e kwartaal in 2005 bedroeg EUR 2,1 miljoen (2004: EUR 2,1 miljoen). Door het effect van de zwakkere Amerikaanse dollar ten opzicht van de Euro viel het resultaat EUR 118.000 lager uit. Bovendien was EUR 101.000 in het 1e kwartaal van het vorige boekjaar toe te schrijven aan de consolidatie van TIE Belgium. Als hiermee rekening wordt gehouden, betekent dit dat de omzet eigenlijk 17% is gestegen. De omzet vergeleken met het voorgaande kwartaal was 20% hoger.

De operationele kosten in het 1e kwartaal bedroegen EUR 1,5 miljoen (2004: EUR 1,7 miljoen) een daling vergeleken met de EUR 1,8 miljoen in het voorgaande kwartaal. Ten opzichte van het vorige kwartaal zijn bovendien de algemene en administratieve lasten met 24% gedaald en de marketingkosten daarentegen gestegen met 17%. Dit weerspiegelt het positieve effect van de introductie van TIE's nieuwe interne systeem, het zogenoemde My-TIE, en de verschuiving in focus van interne naar externe ontwikkeling.

Financiële positie

De accountantscontrole over het boekjaar 2004 is afgerond en het jaarverslag is drie weken geleden gepubliceerd. Het eigen vermogen aan het einde van het boekjaar 2003 bedroeg EUR -8,5 miljoen. Dankzij de verbeteringen in het afgelopen boekjaar, is het eigen vermogen toegenomen tot EUR -0,6 miljoen. Het management verwacht dan ook dat het eigen vermogen voor het eind van het jaar weer positief zal zijn.

De schuldenpositie van TIE is sterk verbeterd. Er zijn geen lange-termijn-verplichtingen en de kortlopende verplichtingen zijn met 45% gereduceerd tot EUR 2,2 miljoen (2004: EUR 4 miljoen).

De kaspositie van TIE aan het einde van het 1e kwartaal bedroeg EUR 399.000, dat als voldoende wordt beschouwd, vooral gezien de investeringen die de onderneming heeft gedaan in My-TIE.

Vooruitzichten

De marktomstandigheden verbeteren in het segment van B2B-integratiesoftware en - services. TIE voorziet een 'belangrijke' autonome groei van 12 tot 20% in het huidige boekjaar. Deze verwachting is gebaseerd op de vraag naar nieuwe softwareproducten in de VS op het gebied van Global Data Synchronization, en door de opkomst van XBRL in de Europese financiële sector. Strategisch gezien blijft TIE zoeken naar mogelijkheden voor consolidatie in Nederland en Europa.

Het management ziet dat de orderportefeuille aansterkt, terwijl tegelijkertijd de nieuwe softwareproducten goed worden ontvangen door zowel bestaande als nieuwe klanten. Organisaties in de wereldwijde retailmarkt hebben serieuze stappen ondernomen om te besparen op kosten door de kwaliteit te verbeteren van het uitwisselen van productinformatie. Hierdoor ontstaat een sterke vraag naar Data Synchronization-toepassingen. TIE biedt een geïntegreerde toepassing voor Product Information Management (PIM), Workflow en Messaging, dat door deskundigen als 'beste van het beste' wordt bestempeld. TIE is bezig zich op vooruitstrevende wijze een positie verwerven in deze markt, vooral in de VS, om zo een aantrekkelijk marktaandeel te veroveren.

Ook deze keer publiceert TIE haar kwartaalcijfers in XBRL. De cijfers zijn beschikbaar op de speciale hiervoor gemaakt corporate website (http://XBRL.TIEglobal.com) waar gedemonstreerd wordt welke voordelen het heeft voor de financiële markt om cijfers te publiceren in XBRL. De vooruitgang die is gemaakt om een Nederlandse taxonomie te maken voor het rapporteren aan de overheid kan bovendien worden gebruikt om andere beursfondsen te stimuleren om hun cijfers in XBRL te publiceren. TIE speelt hierin een actieve rol en heeft alle kennis in huis om andere bedrijven te ondersteunen om XBRL te implementeren.

Jaarlijkse aandeelhoudersvergadering

De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering zal vandaag worden gehouden om 15.00 uur op het hoofdkantoor van TIE.

Dick Raman, CEO van TIE: "De enthousiaste reactie van de markt op ons jaarverslag drie weken geleden waardoor de koers van het aandeel flink steeg, is een duidelijk teken dat de markt zich bewust is van de turn-auround die TIE in het afgelopen jaar heeft gemaakt. De eerste resultaten van het nieuwe boekjaar zijn geheel volgens de verwachtingen van het management. We richten ons nu op het vergroten van onze omzet en winstgevendheid in de komende jaren."

Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B integratiesoftwarebedrijf, opgericht in 1987 en genoteerd aan de Euronext in Amsterdam in de NextEconomy Index. TIE voorziet haar vestigingen en verkooppunten in de gehele wereld van hoogwaardige software-toepassingen en diepgaande kennis. Deze lokale service-providers helpen bedrijven om elektronisch zaken te doen zodat ze hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en bovendien fors kunnen besparen op de kosten. TIE's belangrijkste software-toepassing is de 'Enterprise Portal Framework' (EPF). EPF stelt bedrijven in staat om de processen van de back office te integreren met die van hun zakenpartners, en om alle productinformatie te beheersen. Omdat de toepassingen van TIE zijn gebaseerd op zowel jarenlange ervaring met EDI als XML, kunnen de klanten van TIE hiervan de vruchten plukken. TIE heeft een brede klantenkring in Nederland, België en Verenigde Staten en is een belangrijke speler in Europa, Zuid-Amerika en Azië.

Voor Informatie:
TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol-Rijk)
The Netherlands
Tel: +31-20-658 93 33
Fax: +31-20-658 99 02

24 New England Executive Park
Burlington MA,
01803-5080 USA
Tel: +1-781-272 42 52
Fax: +1-781-229 04 77

e-mail: info@TIEglobal.com
Web site: http://www.TIEglobal.com
xbrl.tieglobal.com
© TIE Holding NV, 2004. All rights reserved.