Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


23 februari 2005


Apeldoorn - Gewond na aanrijding


Twee meisjes van 16 jaar oud uit Apeldoorn raakten dinsdagmiddag rond 16.25 uur gewond na een aanrijding. Beide meisjes zaten op één fiets en wilden bij het spoor aan de Laan van Mensenrechten oversteken. Andere overstekers stopten omdat er vanaf de Maten verkeer naderde. Het meisje stopte niet en botste tegen de auto van een 24 jarige automobilist uit Apeldoorn. Beide meisjes werden met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - Rijbewijs kwijt


De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs van een 49 jarige automobilist uit Didam ingevorderd. Rond 19.40 uur kwam er bij de politie een melding dat de bestuurder op de Wiepkingstraat tegen een lantaarnpaal was gereden en onder invloed van alcohol was. Een buurtbewoner had de autosleutels van de man afgenomen in afwachting op de komst van de politie. De man werd aangehouden en blies op het politiebureau 2,1 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.


Apeldoorn - Aanhouding na vernieling


Agenten hebben dinsdagavond een 34 jarige inwoner uit Apeldoorn aangehouden. De politie kreeg een melding dat er tegenover een perceel aan de Aluminiumweg glasgerinkel werd gehoord. De agenten troffen de Apeldoorner op de Houtweg aan. Bij het zien van de agenten liep de man richting een woning aan de Houtweg en schopte een ruit aan de voorzijde van de woning kapot. Aan de achterzijde van de woning waren eveneens twee ruiten vernield. Hierop werd hij aangehouden en ingesloten in verband met het onderzoek.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52

---- --