Persbericht

HP ProCurve Networking versterkt beveiliging voor Adaptive EDGE Architecture

Beveiligingstechnologieën voor routing en mobiele toegang voorzien in de zakelijke behoeften op het gebied van WAN, LAN en draadloos LAN

UTRECHT, 23 februari 2005 - HP ProCurve Networking komt met een rendabele router voor kleine ondernemingen en voor vestigingen van grote organisaties en een oplossing voor mobiele toegang, beide met geavanceerde beveiligingsfuncties. Met deze oplossingen reikt het beveiligingsraamwerk van de ProCurve Adaptive EDGE Architecture nu tot aan de grenzen van het netwerk.

Met deze oplossingen kunnen organisaties de beveiliging van hun Local Area Network (LAN), Wide Area Network (WAN) en Wireless Local Area Network (WLAN) tegen een betaalbare prijs versterken met geavanceerde technologieën.

De nieuwe producten van HP ProCurve Networking zijn:
* De ProCurve Secure Router 7000dl series, die vestigingen van grote organisaties via een WAN verbindt met het hoofdkantoor. Dit veelzijdige platform beschermt het netwerk tegen ongeoorloofde toegang van buitenaf en biedt hoge prestaties tegen een betaalbare prijs. Voor kleine en middelgrote organisaties vormt de 7000dl series een veilige en betrouwbare verbinding met Internet, met Virtual Private Networking (VPN)-toegang tot het bedrijfsnetwerk.
* De nieuwe Access Controller Module voor de ProCurve Switch 5300xl biedt via een draadloos netwerk aan de buitengrens van het bedrijfs-netwerk veilige toegang voor mobiele gebruikers. Dit betekent dat het niet langer nodig is om authenticatiesoftware op de client te installeren, omdat deze functionaliteit nu wordt verplaatst naar de rand van het netwerk. Op deze wijze krijgen medewerkers gemakkelijk en veilig draadloos toegang tot het bedrijfsnetwerk.

Eerder deze maand heeft HP ProCurve zijn 5300 switches en ProCurve Manager uitgebreid met HP Virus Throttle Technology. Deze technologie biedt verbeterde detectie, preventie en verwijdering van virussen. De oplossing, die gebaseerd is op technologie die is ontwikkeld door de R&D afdeling HP Labs, detecteert wormen en virussen tijdens de passage door de netwerkswitch. De infectieactiviteiten van het virus worden dan 'afgeremd', zodat de netwerkbeheerder de tijd krijgt om te reageren en actie te ondernemen, voordat het virus zich verder kan verspreiden.

ProCurve Secure Router 7000dl Series
De krachtige en modulaire ProCurve Secure Router 7000dl series kan gemakkelijk aangepast worden aan de behoeften van een organisatie, doordat nieuwe services ondersteund worden zonder additionele softwarekosten. In tegenstelling tot traditionele routers, is de 7000dl series een betaalbaar platform dat meegroeit met de veranderende zakelijke behoeften. De routers beschikken over een geïntegreerde firewall om Denial-of-Service (DoS)-aanvallen tegen te gaan en ondersteunen Access Control Lists (ACL) en Virtual Local Area Network (VLAN) om de toegang tot het netwerk te beperken. Voor mobiele medewerkers voorziet de 7000dl series optioneel in IPSec. Dankzij VPN-ondersteuning kunnen medewerkers via Internet een veilige verbinding maken met het bedrijfsnetwerk.

De eerste twee producten die worden geïntroduceerd, zijn de 7102dl en 7203dl routers. De 7102dl router beschikt over twee slots voor modulaire WAN-interfacekaarten en ondersteunt maximaal vier T1/E1-aansluitingen. De 7203dl router biedt twee standaard slots en een wide slot voor modulaire WAN-interfacekaarten. Dit model ondersteunt maximaal twaalf T1/E1-aansluitingen.

De Secure Router 7000dl series kunnen geconfigureerd worden via een standaard commandoregel-interface (CLI) en vereisen slechts minimale training of certificatie. Ze bieden tevens een grafische interface waarmee de firewall, de ACL en de VPN-verbindingen gemakkelijk geconfigureerd kunnen worden. Daarnaast kunnen alle routers snel en automatisch geconfigureerd worden via een flashgeheugenkaart.

De serie ondersteunt open standaards voor vrijheid en flexibiliteit bij het ontwerpen van een netwerk. Tot de ondersteunde protocollen behoren RIP, RIPv2m OSPF, BGP4 en IGMPv2, voor interoperabiliteit met oudere en multi-vendor producten. Beide routers komen met een levenslange garantie met vervanging binnen twee dagen, 8 uur per dag, 5 dagen per week telefonische ondersteuning en gratis software updates.

ProCurve Switch xl Access Controller Module
Voor middelgrote tot grote organisaties die bezorgd zijn over de extra beveiligingsrisico's die draadloze netwerken meebrengen, biedt de ProCurve Switch xl Access Controller Module veilige mobiele toegang tot het netwerk. Deze module kan toegepast worden op iedere ProCurve 5300xl switch aan de rand van het netwerk. Met de ProCurve Switch xl Access Controller Module biedt de ProCurve Switch 5300xl series geïntegreerde toegangs-controle, beveiliging van data op het draadloze netwerk en veilige schakeling tussen verschillende draadloze netwerken (roaming), met de flexibiliteit van een intelligente switch. De Access Module Controller wordt centraal beheerd vanaf de ProCurce Secure Access Server 740wl en zorgt ervoor dat er niet langer authenticatiesoftware op de systemen van de gebruikers geïnstalleerd hoeft te worden.

In tegenstelling tot de producten van andere leveranciers, maakt de ProCurve Access Controller Module gebruik van standaard netwerk-infrastructuren. Dit betekent dat klanten bij toekomstige uitbreidingen niet vastzitten aan bedrijfseigen technologieën. Tot de mogelijkheden behoren verder een gepersonaliseerd overzicht van het netwerk, gebaseerd op de zakelijke behoeften, naadloze Layer 3 roaming en bescherming van data op het draadloze netwerk. Daarnaast voorziet de Access Controller Module in authenticatie via het web, bandbreedtebeheer en automatische omleiding van dataverkeer bij een verkeerde configuratie.

Virus Throttle Technology voor ProCurve Networking Bij traditionele methodes om virussen, wormen en andere kwaadaardige code te bestrijden, wordt gebruikgemaakt van virusdefinities en patches. Dit betekent echter dat systemen kwetsbaar zijn voor nieuwe dreigingen, totdat beschermende code is ontwikkeld en toegepast. Nu virussen zich sneller verspreiden dan ooit te voren en daarbij het netwerk volledig kunnen lamleggen door de enorme toename in het dataverkeer, is dit een aanzienlijk nadeel van deze methodes. De door HP Labs ontwikkelde Virus Throttle Technology concentreert zich juist op het gedrag van kwaadaardige code, in plaats van de inhoud. Hierdoor is deze technologie in staat om dreigingen snel te identificeren en hierop actie te ondernemen, zelfs wanneer het gaat om een geheel nieuwe vorm. Hierbij wordt de verspreiding van code door het virus tegen-gehouden, zodat juist het probleem van het immense dataverkeer wordt aangepakt. De Virus Throttle Technology is bijzonder effectief. Zo werd bij interne tests de verspreiding van het W32/Nimda-D virus binnen één seconde tot stilstand gebracht. Door verdacht dataverkeer te vertragen of zelfs geheel tegen te houden totdat netwerkbeheerders maatregelen kunnen nemen, vormt deze filtertechnologie in de ProCurve Switch 5300xl een belangrijk extra hulpmiddel bij de bescherming van netwerken.

Prijzen en beschikbaarheid
De ProCurve Router 7000dl series zal naar verwachting in april van dit jaar beschikbaar zijn. De adviesprijs van het 7102dl routerchassis bedraagt ¤ 1.257. De adviesprijs van het 7203dl routerchassis bedraagt ¤ 2.517. Ook de Switch xl Access Controller Module voor de ProCurve 5300xl switch zal naar verwachting in april beschikbaar zijn, tegen een adviesprijs van ¤ 4.620. De Virus Throttle-oplossing is per direct beschikbaar als een gratis softwaredownload voor klanten met de ProCurve Switch 5300xl en ProCurve Manager Plus.

Over HP ProCurve Networking
De ProCurve Networking business unit van HP is een leverancier van bedrijfsnetwerkoplossingen die bestaan uit producten en diensten voor draadloze en bekabelde netwerken. Hiertoe behoren onder meer Ethernet switches, routing switches, draadloze access points en applicaties voor netwerkbeheer. Klanten kunnen hiermee netwerken bouwen op basis van open standaards, die voorzien in zowel de huidige als toekomstige behoeften op het gebied van beveiliging, prestaties en betrouwbaarheid. De ProCurve Adaptive EDGE Architecture biedt organisaties een rendabele en gemakkelijk te beheren strategie voor gecentraliseerd beheer die reikt tot aan de buitenste rand van het netwerk. ProCurve is door Gartner Inc. in het 2004 Magic Quadrant Report for Global Campus LANs geplaatst in het 'challenger'-kwadrant.

Meer informatie is beschikbaar op www.hp.com/go/hpprocurve.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen eindigend op 31 januari 2005, behaalde HP wereldwijd een omzet van $81,8 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

Contactpersonen voor
de redactie:

HP, Jos Baltes
030 222 33 44
jos.baltes@hp.com
of
H&K/MCS
Perlita Fränkel
023 562 82 08
perlitaf@monogram.nl

Hewlett-Packard Nederland
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
www.hp.nl