Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Hoogeveen 23-02-2005

Macht over stuur verloren
BUINEN Op de N 374 bij Buinen raakte dinsdagmiddag een 43 jr. vrouw uit Hannover de macht over het stuur van haar auto kwijt en belandde in de sloot. De vrouw werd door de brandweer uit haar auto bevrijd en daarna per ambulance overgebracht naar het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal. Achteraf bleken de verwondingen mee te vallen. De vrouw reed richting Buinen en kwam met de rechterwielen in de berm. Door een stuurcorrectie kwam ze weer met haar auto op de weg, kon nog net een tegemoetkomende vrachtauto ontwijken en belandde uiteindelijk aan de rechterkant van de weg in de sloot.

Even een CDtje wisselen
UFFELTE Twee autos in de kreukels; dat was dinsdagavond het gevolg van de onoplettendheid van een 23 jr. automobilist uit Diever. Hij reed over de besneeuwde N 371 met volgens getuigen aanzienlijke snelheid. Ter hoogte van Uffelte wilde hij volgens zijn verklaring tegenover de politie even een Cdtje wisselen. Daarbij lette hij niet meer op het verkeer en zag te laat dat een voor hem rijdende auto, bestuurd door een 41 jr. vrouw uit Dwingeloo, wel langzaam reed i.v.m. het besneeuwde wegdek. De jongeman botste dan ook achter op de voor hem rijdende auto. Niemand raakte gewond.

Door gladheid tegen een boom
PEIZE Een 23 jr. vrouw uit Eelde raakte dinsdagavond gewond bij een eenzijdig ongeval op De Horst bij Peize. De vrouw had niet in de gaten dat het glad was en in een bocht raakte de auto in een slip. Met de achterzijde botste de auto tegen een boom. De vrouw is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het Martini ziekenhuis Groningen.

Bij aanrijding betrokken automobilist had gedronken NORG Na een verkeersongeval voor de kruising van het Westeind met de Eenerstraat in Norg hield de politie dinsdagavond één van de betrokken automobilisten aan. De man had namelijk gedronken. Op het politiebureau werd een ademanalyse gedaan waaruit bleek dat de man een alcoholgehalte had van ongeveer 0,7 promille. Na verhoord te zijn is hij met een dagvaarding in vrijheid gesteld. De man was trouwens ook de veroorzaker van het ongeval. Hij had te laat in de gaten dat een voor hem over het Westeind rijdende auto, bestuurd door een 36 jr. vrouw uit Assen, stopte voor de kruising. Hij botste met zijn auto tegen de achterzijde van de andere auto. Door de botsing raakte een passagier van de aangereden auto, een 34 jr. vrouw uit Assen, gewond. Zij is met nekklachten voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Politie houdt toezicht op crossende motoren
HUIS TER HEIDE De politie gaat de komende tijd toezicht houden op overlast door crossende motoren in een stuk bos aan de Koelenweg in Huis ter Heide. Het bewuste stuk bos is privé eigendom en alleen opengesteld voor wandelaars en voor rustige recreatievormen. De eigenaar, stichting Het Marius Tonckenfonds, heeft geklaagd over overlast door illegaal crossende motoren. De politie houdt de komende tijd tijdens de gewone surveillance toezicht op het terrein en zal optreden tegen eventuele overtreders.

Inbraak bedrijfspand
HOOGEVEEN Dinsdagavond tussen 20.00 en 21.00 is uit een bedrijfspand aan de Voltastraat in Hoogeveen een gloednieuwe CV ketel (nog in de doos) gestolen. Een roldeur werd geforceerd. Waarschijnlijk zijn de dieven met een auto tot aan de roldeur gereden en hebben de ketel ingeladen en meegenomen in de auto.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.