Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 23 februari

* WONINGEN ONTRUIMD TIJDENS GASLEKKAGE
ROTTERDAM - Dinsdagavond omstreeks half zeven zijn 20 woningen aan de Dirk van de Kooijweg ontruimd na een melding over een gaslucht. Personeel van de politie, brandweer en het energiebedrijf kwamen ter plaatse om de woningen te ontruimen en de oorzaak van de gaslucht te achterhalen. Na onderzoek bleek er een lek bij een gasmeter te zijn ontstaan. Deze werd meteen door het energiebedrijf gedicht. De bewoners konden hierna weer terugkeren naar hun woning.


* MAN STEEKT EX-VROUW EN ZICHZELF NEER
HELLEVOETSLUIS - In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks één uur is een 46-jarige man uit Hellevoetsluis aangehouden na een steekpartij in een woning aan de Nicolaas Beetsstraat. De man was door vernieling de woning van zijn ex-vrouw binnengedrongen en stak de vrouw enkele malen met een priem. Vervolgens verwondde de man zichzelf door ook enkele malen zichzelf te steken. De vrouw liep oppervlakkige verwondingen op en werd overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse. De 46-jarige Hellevoeter werd enige tijd na het incident nabij zijn eigen woning door personeel van de Zeehavenpolitie aangehouden. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De recherche van het district De Eilanden stelt een nader onderzoek in.


* INVAL IN DRUGSPANDEN - ACHT PERSONEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM NOORD -De politie van het district De Noordhoek heeft dinsdagmiddag samen met de Regionale Ondersteunings Groep (ROG) een onderzoek ingesteld in een pand aan de Wolstraat waar gebruikers van verdovende middelen bijelkaar zouden komen. In de onmiddellijke omgeving en in het pand werden acht personen (3 vrouwen en 5 mannen) in de leeftijd van 32 tot 48 jaar en afkomstig uit Schiedam en Rotterdam aangehouden Er werden nog wat gebruikershoeveelheden verdovende middelen in de woning aangetroffen. Een gedeelte werd tijdens de inval weggespoeld door het toilet. Drie personen, onder wie de hoofdbewoner werden inverzekering gesteld, de vijf anderen na verhoor heengezonden. ROTTERDAM ZUID - In een woning in de Bonaventurastraat werd dinsdagavond na een inbraakmelding een onderzoek ingesteld. In de woning waren diverse gebruikersruimten. Er waren echter geen personen aanwezig. In de woning werd wel een grote hoeveelheid heroïne gevonden (ong. 1 kilo) en wat gebruikershoeveelheden. De verdovende middelen zijn in beslag genomen. De politie van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.


* VUURWAPEN IN WONING - TWEE PERSONEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Naar aanleiding van een melding Misdaad Anoniem stelde de politie van het district Feijenoord-Ridderster in een woning aan de Locomotiefstraat een onderzoek in. In de woning werd een geladen vuurwapen aangetroffen. Het vuurwapen en munitie werden in beslag genomen. De twee bewoners, een 41-jarige vrouw en een 43-jarige man zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.