Gemeente Capelle a/d IJssel

Sportbuurtwerk in Schollevaar-Oost en Oostgaarde

Sporten in de buurt is leuk en het kweekt een band tussen de jonge buurtbewoners en hun ouders. BSN, het Sportservicepunt en Stichting Jongerenwerk stimuleren daarom sportbuurtwerk. Sinds enige tijd is er een sportbuurtwerker actief in Schollevaar-Oost en Oostgaarde om activiteiten voor kinderen te organiseren.

De sportbuurtwerker neemt een bus mee met allerlei sport- en spelmateriaal. Alle kinderen kunnen hiervan gebruikmaken. Ook worden er leuke toernooien en activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Iedereen is welkom om te kijken wat er te doen is.

Schollevaar-Oost
De sport- en spelbus staat iedere woensdag aan het Louvre. Van 13.00 tot 14.00 uur zijn er activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Van 14.00 tot 16.00 uur zijn de activiteiten gericht op kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Tot en met april worden de activiteiten aangeboden in de gymzaal aan het Louvre. Van juni tot en met september zijn de activiteiten buiten, op het veldje naast de basisscholen Sjalom en De Spoorzoeker.

Oostgaarde
In Oostgaarde richt het sportbuurtwerk zich op kinderen van 4 tot 12 jaar. De sport- en spelbus staat hier op maandag van 15.15 tot 17.30 uur bij de gymzaal aan de Beemsterhoek. Op dinsdag van 15.15 tot 17.30 uur staat de bus in de Molukse buurt en op donderdag van 15.15 tot 17.30 uur bij De Tweemaster aan de Aleoeten.

Pasje
Meedoen aan het sportbuurtwerk is gratis. Om mee te sporten moeten kinderen een pasje aanvragen bij de sportbuurtwerker. Kinderen en ouders krijgen dan informatie over toernooien en activiteiten toegestuurd en worden op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen. Het pasje is ook gratis.