Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 15 februari 2005
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 8 februari 2005. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Tweede benchmarkonderzoek Berenschot m.b.t. de ambtelijke formatie. B&W-besluit:
B&W besluiten mee te doen aan het vervolgonderzoek mits de uitkomsten ruim vóór 7 juli 2005 bekend zijn.

3. Sluiting gemeentehuis op 23 en 30 december 2005. B&W-besluit:
B&W besluiten overeenkomstig het advies van de gemeentesecretaris en de OR. Beide dagen worden als verplichte ADV-dagen aangewezen.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State inzake oplegging van een last onder dwangsom waarin gelast wordt het met het bestemmingsplan strijdige gebruik van de africhtstal voor paarden aan de Rijksstraatweg 31 te Baambrugge als opslagplaats voor meubelen te beëindigen.
Toelichting:
De Afdeling overweegt dat er geen sprake is van agrarische bedrijfsbeëindiging, reeds omdat de omstandigheid dat appellant in de stal bezig zou zijn geweest met het africhten van één of twee paarden onvoldoende is om te concluderen dat ter plaatse een bedrijf werd uitgeoefend. Gelet op het vorenstaande is niet voldaan aan de voorwaarden neergelegd in de handleiding bestemmingsplan buitengebied voor het hergebruiken van vrijkomende agrarische bebouwing. Er moet dan immers sprake zijn van agrarische bedrijfsbeëindiging. Hoger beroep ongegrond. Ambtelijk advies:
Uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State voor kennisgeving aannemen. B&W-besluit:
Wordt aangehouden i.v.m. nader overleg in PHO-RO.
---


2. Bouwplan voor het verplaatsen en vergroten van een kapschuur op het perceel Koppeldijk 41 te Abcoude.
Toelichting:
Op 30 mei 2003 is er een bouwaanvraag ingediend voor het verplaatsen en vergroten van een kapschuur op het perceel Koppeldijk 41 te Abcoude. Omdat het bouwplan niet past binnen de voorschriften van het geldende bestemmingsplan 'Buitengebied', heeft de gemeenteraad op 1 april 2004 een voorbereidingsbesluit genomen om zodoende met behulp van een vrijstellingprocedure als bedoeld in artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) vrijstelling en bouwvergunning te kunnen verlenen. Het bouwplan is in de periode van 20 augustus tot en met 16 september 2004 vrijgegeven voor inspraak. Vervolgens heeft het bouwplan in de periode van 1 oktober tot en met 28 oktober 2004 ter visie gelegen. Er zijn geen inspraakreacties dan wel zienswijzen binnengekomen. Aan het college van burgemeester en wethouders wordt voorgesteld vrijstelling c.q. bouwvergunning te verlenen voor het verplaatsen en vergroten van een kapschuur aan de Koppeldijk 41 te Abcoude. Ambtelijk advies:

- Voorgesteld wordt ingevolge artikel 19a lid 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) vrijstelling als bedoeld in artikel 19 lid 1 WRO te verlenen;
- voorgesteld wordt op grond van artikel 40 juncto 49 lid 2 onder b van de Woningwet bouwvergunning te verlenen.
B&W-besluit:
Aangehouden.

3. Bezoek hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Noord-Holland m.b.t. de A6/A9. B&W-besluit:
Het voltallig college zal de hoofdingenieur-directeur op 21 maart 2005 te 11.00 uur ontvangen. PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik
PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 22 februari 2005. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 15 februari 2005
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Aanvraag bouwvergunning plaatsen dakkapel op voordakvlak, Koningsvaren 37, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 4-2-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag bouwvergunning plaatsen dakkapel op zijdakvlak, Stationsstraat 31-33, Abcoude. Ambtelijk advies:
Met toepassing van artikel 19 lid 3 en artikel 19a lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling verlenen van artikel 12 van het vigerende bestemmingsplan Beschermd dorpsgezicht Abcoude:
a. het bouwplan publiceren in de VAR van 17-2-2005; b. het bouwplan gedurende vier weken voor een ieder ter inzage leggen. Als er geen zienswijzen inkomen kan vrijstelling en bouwvergunning worden verleend. Mandaatbesluit d.d. 10-2-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Verzoek voor tijdelijke vrijstelling van het bestemmingsplan met betrekking tot het gebruik van een schuur ten behoeve van woonruimte.
Toelichting:
Op 7 januari 2005 is er een brief binnengekomen waarin de nieuwe eigenaren van de woonboerderij aan het Gein Zuid 41 bekend maken dat zij per 1 februari 2005 gaan verhuizen. Zij vragen de gemeente toestemming om tijdelijk in het bijgebouw te werken en te wonen, totdat de woonboerderij gerenoveerd is. Per besluit van 13 januari 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten mee te werken aan dit verzoek en hiertoe heeft het verzoek in de periode van 21 januari tot en met 3 februari 2005 twee weken ter inzage gelegen op het gemeentehuis. Er zijn geen zienswijzen binnengekomen. Aan het college van burgemeester en wethouders wordt voorgesteld om op grond van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor de periode van 1 februari 2005 tot 1 februari 2006 vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan met betrekking tot het gebruik van de schuur als woonruimte.
Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt, nu er geen zienswijzen zijn binnengekomen, op grond van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening een tijdelijke vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan 'Uitbreidingsplan in onderdelen "Het Gein"' met betrekking tot het gebruik van een schuur ten behoeve van woonruimte.
Mandaatbesluit d.d. 10-2-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag bouwvergunning plaatsen dakkapel op voordakvlak, Koppeldijk 18, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 10-2-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Aanvraag bouwvergunning intern veranderen woonhuis, Meerzicht 35, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 10-2-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---

6. Aanvraag bouwvergunning gewijzigd uitvoeren van een bouwplan waarvoor reeds vergunning is verleend: gevelwijziging, Dorpszicht 9 t/m 17, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 10-2-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.
7. Aanvraag sloopvergunning voor de sloop van een hooiberg, paardenstal en veestal op het perceel Winkeldijk 18 te Abcoude.
Toelichting:
Op 18-11-2004 is bouwvergunning verleend voor het oprichten van een agrarische bedrijfsruimte op dit perceel. De vergunning is verleend onder de voorwaarde dat de bestaande hooiberg en oude bijgebouwen met een gezamenlijke oppervlakte van ongeveer 200 m2 wordt gesloopt. Uit onderzoek blijkt dat er zich geen asbest in de gebouwen bevindt. Ambtelijk advies:
Sloopvergunning verlenen onder bijgaande voorwaarden. Mandaatbesluit d.d. 10-2-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn

1. Verkoop voormalige noodlokalen openbare school. Toelichting:
Voor de op dit moment opgeslagen voormalige noodlokalen van de openbare school is geen verdere bestemming in het vooruitzicht. Met de opslag van de units zijn thans alleen kosten gemoeid. Geadviseerd wordt de noodlokalen bestaande uit 9 units over te dragen aan Buko Verhuur voor een bedrag van 6.000,-- (excl. BTW).
Ambtelijk advies:
Akkoord gaan met het aanbod van Buko om de noodlokalen bestaande uit 9 units over te nemen voor een bedrag van totaal 6.000,-- (excl. BTW). Mandaatbesluit d.d. 10-2-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---