Gemeente Franekeradeel


Inspraak voor een verhoogde woningdichtheid en aanpassing van het tracé van de gekromde wijkstraat in plan Keningspark (voormalig Park Lankum)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Franekeradeel maken bekend dat door BAM Vastgoed BV vrijstelling is gevraagd van het bestemmingsplan Franeker Groot Lankum voor het herontwikkelen van het plan met een licht verhoogde woningdichtheid en het wijzigen van het tracé van de gekromde wijkstraat.

Het betreffende bouwplan past niet binnen het geldende bestemmingsplan Franeker Groot Lankum. Dit heeft tot gevolg dat een vrijstellingsprocedure ingevolge artikel 19 lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening doorlopen moet worden. Met toepassing van deze procedure kan vrijstelling worden verleend van het geldende bestemmingsplan.

Op grond van het bepaalde in artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en het bepaalde in de Inspraakverordening gemeente Franekeradeel ligt het bouwplan met ingang van 24 februari 2005 gedurende twee weken voor een ieder ter inzage. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn/haar zienswijzen omtrent het bouwplan naar voren brengen.

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt, kunt u nadere informatie verkrijgen en/of uw zienswijzen mondeling naar voren brengen bij de heer P.D. van der Ploeg van de afdeling Bouwen en Milieu of telefonisch op nummer 0517-380438.

Bovendien wordt u tijdens de termijn dat het plan ter inzage ligt in de gelegenheid gesteld om uw zienswijzen over het bouwplan schriftelijk naar voren te brengen bij het College van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

NB: de gemeente heeft ten aanzien van het bouwplan nog geen officieel standpunt ingenomen.


---

Besluitenlijst College van B&W 15 februari 2005

Begrotingswijzigingen.

Besluit:

De 8^e t/m 12^e begrotingswijziging conform aan de raad aanbieden.

Jaarrekening 2004: nog te betalen posten / reserveringen/ overboeken budgetten.

Besluit:


· De nieuwe regelgeving toepassen op de balansposten 203 en de overboeking van budgetten van 2004 naar 2005.


· De raad voorstellen om bij vaststelling van de jaarrekening 2004 een voorziening jaarovergang te treffen en bij begrotingswijziging een reserve jaarovergang in te stellen.

Verdieping Innovatie door Reallocatie.

Besluit:

Raad conform besluit voorstellen.

Vervoer van zwerfdieren uit de gemeente naar dierenasiel De Wissel.

Besluit:

Overeenkomst sluiten voor vervoer van zwerfdieren naar dierensasiel De Wissel.

Restauratie-uitvoeringsprogramma 2005 2010 rijksmonumenten.

Besluit:

Het concept restauratie-uitvoeringsprogramma 2005 2010 t.b.v. restauratie rijksmonumenten vaststellen, publiceren en twee weken ter inzage leggen.

Wijziging tarieventabel behorende bij de Liggeldverordening 2004.

Besluit:

De raad voorstellen de tarieven behorende bij de Liggeldverordening 2004 te wijzigen.

Bedrijfsverplaatsing Achlum.

Besluit:


· Instemmen met de beantwoording van de inspraakreacties en de raad voorstellen de vrijstellingsprocedure ex artikel 19 lid 1 WRO te starten.


· De raad voorstellen de afhandeling van het vervolg van de procedure te delegeren aan het College.


---

Gemeentelijk Restauratie UitvoeringsProgramma rijksmonumenten 2005-2010

Burgemeester en wethouders van de gemeente Franekeradeel maken bekend, dat zij conform de subsidieregeling Brrm 1997, artikel 11, een gemeentelijk restauratie-uitvoeringsprogramma heeft opgesteld ter vaststelling in de raad.

Een gemeentelijk restauratie-uitvoeringsprogramma heeft betrekking op de periode van zes jaren waarvoor Onze minister budgetten heeft vastgesteld. In deze uitvoeringsprogrammas staat aangegeven welke beschermde rijksmonumenten naar ons oordeel voor subsidie in aanmerking komen en in welke volgorde.

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging bij burgemeester en wethouders schriftelijk hun zienswijzen kenbaar maken.

Het uitvoeringsprogramma ligt m.i.v. 24 februari 2005 gedurende 14 dagen ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu aan de Harlingerweg 18 te Franeker.

Franeker, 23 februari 2005.

Burgemeester en wethouders voornoemd,

M.J. Haveman, burgemeester.

H.J.J. de Jong, secretaris.


---

Vrijstelling

De burgemeester maakt bekend, dat burgemeester en wethouders, voornemens zijn:


· met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan en met toepassing van artikel 50 lid 4 van de Woningwet de aanhoudingsplicht te doorbreken en bouwvergunning te verlenen voor:


1. het vergroten van een woning op het perceel Parklaan 53 te Franeker.

De hierop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 24 februari 2005 gedurende vier weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kan een ieder schriftelijk zienswijzen tegen het voornemen naar voren brengen bij burgemeester en wethouders.

Franeker, 23 februari 2005.

De burgemeester,

M.J. Haveman.


---