Binnensticht, 11.10 uur

Utrecht 23-02-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Inbraak

BUNNIK / DRIEBERGEN - In de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 februari werd ingebroken bij een bedrijf.

Rond 01.25 uur kreeg de politie de melding dat was ingebroken bij een bedrijf aan de Groenweg. Ter plaats bleek dat computerapparatuur uit het pand was weggenomen en dat de inbrekers waren verdwenen.

Rond 02.00 uur controleerden politiemensen op de Sophialaan in Driebregen een automobilist. Desgevraagd gaf de automobilist, een 19-jarige man uit Lunteren, zijn rij- en kentekenbewijs af. Ook over het verzoek van de politiemensen of zij in de kofferbak van de auto mochten kijken, deed hij niet moeilijk. In de kofferbak troffen zij een flatscreen aan. Daarop namen zij contact op met de politiemensen die nog bij de inbraak in Bunnik stonden. Daaruit bleek dat bij die inbraak een soortgelijke flatscreen was gestolen.

Terwijl de politiemensen dit aan het controleren waren, gaf de bestuurder vol gas en ging er met de auto vandoor. Zij zetten de achtervolging in en troffen de auto verlaten op de Graaf Adolflaan aan. De verdachte was in geen velden of wegen meer te bekennen. De auto werd in beslag genomen en aan de hand van het rij- en kentekenbewijs van de verdachte wordt een onderzoek naar hem ingesteld.

Gestolen auto terug

ZEIST Op dinsdag 22 februari werd na een achtervolging een verdachte aangehouden. Een passant leende daarbij zijn fiets uit.

Rond 13.35 uur zagen politiemensen een auto over de Roerdomplaan rijden. Aan de hand van het kenteken wisten zij dat het voertuig een dag eerder in Zeist was gestolen. Zij gingen achter de auto aan en de bestuurder probeerde te ontkomen. Hij reed daarbij door een groenstrook, over een trottoir en over een fietspad.

De verdachte stopte op de Couwenhoven en zette zijn vlucht te voet voort. Eén van de politiemensen verzocht een passant om zijn fiets. Die stond hem direct af, waardoor de politieman per fiets de achtervolging in kon zetten. Hij zag dat de verdachte naar de Brugakker vluchtte en daar kon de verdachte, een 24-jarige man uit Zeist, worden aangehouden. De gestolen auto werd in beslag genomen. De Zeistenaar is voor nader verhoor in het politiebureau ingesloten.