ORANJE FONDS

Jubileum Koningin aanleiding voor project Nederland Ontmoet

Bunnik, 23 februari 2005. Vandaag geeft het Oranje Fonds het startsein voor een bijzonder project. Naar aanleiding van het 25-jarig ambtsjubileum van Koningin Beatrix organiseert het Oranje Fonds een jaar vol ontmoetingen onder het motto: Nederland Ontmoet. In het kader van Nederland Ontmoet gaan organisaties werkzaam aan de sociale kant van Nederland bij elkaar op bezoek ter inspiratie en motivatie. Het project loopt het hele jaar en is bedoeld om op duurzame wijze te investeren in menselijke ontmoetingen, in Nederland maar ook op de Nederlandse Antillen en op Aruba.

Ontmoetingen tussen mensen vormen de basis voor wederzijds begrip en respect; onderwerpen die in deze tijd extra belangrijk zijn. Daarom stimuleert het Oranje Fonds het komende jaar met het project Nederland Ontmoet allerlei activiteiten die mensen met elkaar in contact brengen. Organisaties die werkzaam zijn op het terrein van het Oranje Fonds krijgen de kans elkaar te ontmoeten, van gedachten te wisselen en ideeën op te doen voor nieuwe projecten. Op een speciale website: www.nederlandontmoet.nl kunnen belangstellenden zich aanmelden en is meer informatie te vinden over het project.

Ook het bedrijfsleven wordt opgeroepen Nederland Ontmoet tot een succes te maken en om zoveel mogelijk projecten mee te kunnen laten doen. Financiële bijdragen worden door het Oranje Fonds gebruikt voor nieuwe ontmoetingsprojecten in 2006 en verder. Ook materiële hulp (in de vorm van goederen) of praktische hulp (in de vorm van mankracht) is van harte welkom.

In november 2005 wordt samen met alle deelnemende projecten de Landelijke Ontmoetingsdag georganiseerd waarbij zij hun deuren openen voor iedereen die geïnteresseerd is. Ook wordt dan het speciale ontmoetingsboek aan Koningin Beatrix gepresenteerd: een verslag van de ontmoetingen tussen de organisaties vol praktische tips en ervaringen.
Nederland Ontmoet wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de Sponsor Loterij en de Nationale Postcode Loterij.

Het Oranje Fonds is het grootste fonds op sociaal gebied in Nederland. Het is ontstaan uit een fusie van het aloude Juliana Welzijn Fonds en het Oranje Fonds, het huwelijkscadeau voor Prinses Maxima en Prins Willem-Alexander. Het Oranje Fonds geeft jaarlijks ongeveer 15 miljoen euro aan projecten en organisaties die de sociale samenhang bevorderen. Dit zijn zowel professionele als
vrijwilligersorganisaties. Om werkelijk een verschil te kunnen maken bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, initieert het Oranje Fonds regelmatig bijzondere projecten. Nederland Ontmoet is hiervan een voorbeeld.

Voor meer informatie kunt u bellen met:
Jonne Boesjes
Hoofd communicatie Oranje Fonds
Telefoon: (030) 656 4524

23 feb 05 11:23