Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 februari 2005

Aanrijding met letsel

Automobilist raakt gewond bij aanrijding

Almelo

Een 55-jarige automobilist uit Almelo wilde dinsdagmorgen 22 februari omstreeks 11.00 uur vanaf een uitrit de H.R. Holstlaan in Almelo oprijden om weer richting het centrum te gaan. Op genoemde straat stond het verkeer stil omdat het stoplicht op rood stond. Een bestuurder van een bedrijfsbus die op de H.R. Holstlaan stond, wenkte hem dat hij er wel tussen mocht in de veronderstelling dat hij richting de Weezebeeksingel wilde. De 55-jarige bestuurder reed de straat op en kwam in aanrijding met een hem van links naderende auto, die bestuurd werd door een 23-jarige man uit Almelo. De auto van de 55-jarige man belandde hierdoor op de rechterzijde. De 55-jarige liep nekklachten op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Beide auto werden afgesleept. (05-022678)

10-jarige meisje gewond

Meisje rent plotseling de straat op en wordt door een taxibusje aangereden

Almelo

Dinsdagmiddag 22 februari stapte een 10-jarig meisje uit Almelo uit een auto en rende plotseling de Verdilaan op. Op dat moment naderde een taxibusje, bestuurd door een 63-jarige vrouw uit Almelo. De 63-jarige vrouw reed op dat moment niet hard maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het meisje werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-022834)

Automobilist gewond

Vrouw raakt gewond bij aanrijding tussen twee personenauto's

Enter

Dinsdagmiddag 22 februari reed een 24-jarige automobiliste uit Rijssen komende van de A1 de afslag S15 Enter. Op de kruising met de Rijssenseweg verleende zij geen voorrang aan een voor haar van rechts komende auto, bestuurd door een 48-jarige man uit Enter. De vrouw raakte bekneld en liep pijn op in haar onderrug. Nadat zij door de brandweer uit het voertuig was bevrijd, werd zij voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Haar auto raakte zwaar beschadigd en werd afgesleept. (05-022895)

Verkeerscontroles

Politie hield op diverse locaties verkeerscontroles, waarbij met name bekeurd werd voor het niet dragen van een gordel

Vriezenveen, Den Ham, Vroomshoop

Dinsdag 22 februari hield de politie op diverse locaties verkeerscontroles.

Vriezenveen

Bij een controle in Vriezenveen werden aan de Geesterenseweg 21 personen bekeurd omdat zij geen gordel droegen, één automobilist omdat de auto niet APK-gekeurd bleek te zijn en twee bestuurders voor het niet handsfree bellen. Aan de Koningsweg werden vier personen bekeurd namelijk inzake onjuiste verlichting van het voertuig (3x) en meertonige hoorn (1x).

Den Ham

Bij een controle aan de Daarleseweg werden drie processen-verbaal opgemaakt; één wegens het niet dragen van een gordel en twee wegens onjuiste verlichting van het voertuig.

Vroomshoop

Vijf processen-verbaal werden opgemaakt bij een controle aan de Vriezenveenseweg. Drie inzake onjuiste verlichting en twee voor het niet dragen van een gordel.

(05-022948)

Aanhanger met kleding gestolen

Uit een garage werd een aanhanger gestolen met hierin een groot aantal spijkerbroeken

Almelo

Tussen zaterdag 19 en dinsdag 22 februari werd ingebroken in een garage aan de straat Achter de Molen in Almelo. Weggenomen werd een witte aanhanger van het merk Hoka, type Trailer. In de aanhanger zat een groot aantal blauwe spijkerbroeken van het merk Bram Paris met een totale waarde van ongeveer E 1500,-. Door de eigenaar, een 29-jarige man uit Aadorp, werd aangifte gedaan. (05-022717)

Wederom ruiten vernield

In Almelo werden wederom diverse ruiten van woningen vernield; politie verzoekt bewoners alert te zijn

Almelo

Ook dinsdagavond 22 februari werden ruiten van woningen in Almelo vernield. Het ging hierbij om woningen in de volgende straten: Tsjaikowskistraat, Schubertlaan, Noordikslaan en Strauszstraat. In de thermopaneruiten zaten kleine gaten. Een eerste onderzoek van de technische recherche wijst uit dat vermoedelijk van afstand met stenen is gegooid. Door diverse getuigen is gezien dat op het moment van de vernieling een groter model auto voorbijreed. Door de bewoners wordt aangifte gedaan. De politie is bezig met een onderzoek en verzoekt mensen alert te zijn. Zodra men iets verdachts hoort of ziet, wordt verzocht de politie te bellen zodat actie ondernomen kan worden. Mensen kunnen de politie bereiken via het nummer 0900-8844. Ook kan men anoniem bellen via het nummer 0800-7000. (05-022957)

Op 22 februari werd onderstaand persbericht verzonden:

Almelo

In de avond/nacht van maandag 21 op dinsdag 22 februari kwamen meerdere meldingen van vernieling van ruiten. Omstreeks 22.15 uur betrof het een woning aan de Prattenburg. In de thermopaneruit zaten kleine gaatjes. Later die avond werd gemeld dat een ruitje van een woning aan de Sluiskade Zuidzijde was vernield. De bewoners werden opgeschrikt door een knal. Onmiddellijk gevolgd door rondvliegende glasscherven. Ook hier zat een klein gaatje in de ruit. Omstreeks 00.25 uur kwam een soortgelijke melding vanaf een woning aan de Burcht. Ook hier zat een gaatje in de thermopaneruit. Bij deze laatste woning werd gezien dat er tijdens de knal een zilverkleurige auto voorbij reed. Het betreft een oude auto, sedanuitvoering met daarin twee of drie inzittenden. Uit het technisch onderzoek van de politie is niet gebleken dat het om kogelgaatjes gaat. Waarschijnlijk is er van afstand met stenen op de ruiten gegooid. De politie trof bij een van de woningen een steen aan. Een nader onderzoek naar de daders zal worden ingesteld. (05-022519/30/40)

Uitzending Onder de Loep

Twentse zaken die in het opsporingsprogramma Onder de Loep aan de orde komen

Twente

Donderdag 24 februari vindt weer een uitzending plaats van het maandelijkse opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV Oost. Hierin vragen politie en justitie de kijkers om hulp bij het oplossen van een aantal zaken. Naast zaken uit de regio IJsselland wordt ook een zaak uit Twente onder de aandacht gebracht:

Hengelo
Op zondagavond 6 februari 2005 vond omstreeks 21.00 uur een overval plaats in een woning te Hengelo. Daarbij werd een 44-jarige man met een vuurwapen neergeschoten en zwaar gewond. De 28-jarige vrouw van het slachtoffer werd door de twee daders geboeid. Zij gingen er vandoor met een onbekend geldbedrag. De politie Twente neemt de zaak hoog op en is een Team Grootschalig Onderzoek gestart. Het publiek wordt gevraagd of zij informatie kunnen verschaffen over de daders. In de uitzending worden bewakingsbeelden getoond waarop de daders ten tijde van het plegen van de overval te zien zijn.

De eerste uitzending vindt plaats om 19.21 uur, daarna volgen herhalingen om de twee uur tot vrijdagmorgen 09.21 uur.

Tips over de Twentse zaken kunnen gegeven worden via het gratis nummer 0800-4555555 of anoniem via 0800-7000.

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --