1e persbericht van woensdag 23 februari 2005

Eindhoven 23-02-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden voor vernieling

Op de Stationsweg is woensdagochtend om 5.30 uur een 32-jarige Pool aangehouden voor het vernielen van een ruit. De man sloeg met een reclamebord een ruit van het station in. Proces-verbaal is opgemaakt.

Eindhoven: Controle in schoolfietsenstallingen

De politie van Gestel heeft dinsdag op twee schoolpleinen in Gestel een controle gehouden op gestolen fietsen. Er zijn twee fietsen gevonden die van diefstal afkomstig waren en een fiets waarvan de herkomst niet duidelijk is. De fietsen zijn voor onderzoek meegenomen. De gebruikers van de fietsen worden gehoord en er wordt eventueel proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Helmond: Man gewond bij aanrijding

Op de Kasteel Traverse is dinsdagavond om 20.00 uur een 22-jarige automobilist uit Helmond gewond geraakt. De man kwam door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht en botste tegen een tegemoetkomende auto. Hierdoor raakte hij in de slip en reed enkele meters verderop tegen een lantaarnpaal aan. De Helmonder zat enige tijd bekneld in zijn voertuig. Hij is met letsel aan zijn been opgenomen in het ziekenhuis. Er is bloed afgenomen om te bekijken of drank of drugs gebruikt zijn.

Helmond: Auto gestolen

Op de Churchilllaan is dinsdagavond rond 20.00 uur een auto gestolen. De bestuurder van de auto reed op de Churchilllaan bij de kruising met de Zandstraat toen er plotseling een man de weg overstak. Deze man kwam ten val voor de auto. De bestuurder stapte uit om naar de man te gaan kijken. Ondertussen was een andere man in zijn auto gestapt en reed er met de auto vandoor. De man die was gevallen ging er te voet vandoor. Het gaat om een groene Volvo V50 met het kenteken 85-PG-FV.

Milheeze/Helenaveen: Aanhoudingen bij controles kwekerijen

De Vreemdelingenpolitie en de Arbeidsinspectie hebben dinsdag overdag controles uitgevoerd bij een aantal kwekerijen in Zuidoost-Brabant. Bij een bedrijf aan de Zinkskeslaan in Helenaveen werden drie Bulgaarse vrouwen aangetroffen die illegaal in ons land waren. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek. Tegen de werkgever is proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Man op heterdaad betrapt bij diefstal uit vrachtwagens

Woensdagochtend om 4.45 uur is op een parkeerplaats langs de A58 een 26-jarige Eindhovenaar op heterdaad betrapt bij het stelen uit vrachtwagens. Hij had eerder bij enkele vrachtwagens het dekzeil opengesneden. De politie trof hem aan met een aardappelschilmesje. Er was nog niets weggenomen. De man is ingesloten voor onderzoek.

Valkenswaard: Papegaai uit bedrijfspand gestolen

Uit een bedrijfspand aan de Dommelseweg is in de nacht van dinsdag op woensdag tussen 3.50 en 4.05 uur een papegaai gestolen. Een deur was opengebroken. De eigenaar had de roodstaartpapegaai reeds 30 jaar in zijn bezit.

Veldhoven: Man en vrouw aangehouden voor geluidsoverlast

Woensdagochtend om 1.00 uur zijn op de Ambachtslaan een man en een vrouw aangehouden voor het veroorzaken van geluidsoverlast. De politie verzocht de 41-jarige vrouw en de 31-jarige man meerdere malen om niet meer te schreeuwen. Hieraan gaven zij geen gehoor en begonnen zelfs nog harder te schreeuwen. De politie heeft beiden daarom ingesloten op het bureau. Proces-verbaal is opgemaakt.