Gemeente Rotterdam

Nr. 31
23 februari 2005

Bewaakte fietsenstallingen in binnenstad Rotterdam

In het centrum van Rotterdam komen twee bewaakte fietsenstallingen. Dit heeft het College besloten. De huidige fietsenstalling op de Meent wordt vervangen en er komt een nieuwe stalling op de Coolsingel. De investeringen voor de twee stallingen bedragen in totaal 1,5 miljoen euro. De gemeente financiert de stallingen samen met de Stadsregio. De gemeente Rotterdam betaalt haar deel uit het Parkeerfonds.

De stallingen worden overdag bewaakt door personeel. Op de momenten dat er géén personeel aanwezig is wordt er gebruik gemaakt van cameratoezicht. De openingstijden van de stallingen worden gelijk aan de opening van de winkels. Het ophalen van fietsen is 24 uur per dag mogelijk. Het beheer en de exploitatie van de stallingen wordt uitgevoerd door de Stadstoezicht. De oplevering van de stalling wordt verwacht in de zomer van 2006.

Fietsenstalling de Meent
De huidige fietsenstalling bij het postkantoor op de Meent wordt vervangen door een stalling van 65 bij 12 meter. In de stalling is plaats voor 370 fietsen en 50 scooters. De fietsenstalling wordt voor een deel overkapt en voorzien van een beheerdersruimte.

Fietsenstalling Coolsingel
De stalling komt op het plein aan de voet van de Coolse Poort bij de metro-uitgang. De stalling krijgt 200 plaatsen voor fietsen en is niet overdekt. Ook deze stalling wordt voorzien van een beheerdersruimte.

Ontwerpen
De ontwerpen hebben een transparante uitstraling. De stallingen worden voorzien van een 1,35 meter hoog hekwerk van gehard glas met een houten of roestvrij stalen railing. Beiden stallingen worden voorzien van twee natuurstenen banken.

noot voor de redactie/