AutoRai

Mitsubishi Colt genomineerd in 'Lease Car of the Year'-verkiezing

(23-2-2005)
De Mitsubishi Colt blijft scoren. Na een succesvol optreden op de AutoRAI, waar ook de driedeurs-versie debuteerde, maakt de Mitsubishi Colt kans op een nieuwe titel.
Organisator ING Car Lease heeft de Colt in de 'Lease Car of the Year'-verkiezing namelijk genomineerd in de klasse Economy, waarin hij het moet opnemen tegen de Fiat Idea en de Renault Modus.

De komende weken worden alle genomineerde auto's door een deskundige jury op de proef gesteld. Behalve rijcapaciteiten en comfort wordt ook veel aandacht besteed aan onderdelen als zuinigheid en milieu, veiligheid en betrouwbaarheid.

Achtergrond
Maar er staat meer op het programma dan alleen maar een praktijktest. Voor ING Car Lease zijn ook andere zaken van belang. Zo wordt onderzocht hoe het zit met het leveringsprogramma, de levertijd en de kwaliteit van de importeur- en dealerorganisatie. De beoordelingen op deze gebieden worden gecombineerd met de resultaten van de praktijktest en dit leidt dan weer tot de bekendmaking van de 'Lease Car of the Year'. Op 12 april zal bekend zijn wie van de genomineerden in de vier segmenten met deze prestigieuze titel naar huis gaat.

Gevulde prijzenkast
Natuurlijk is de strijd nog lang niet gestreden, maar de nominatie past mooi in de reeds rijk gevulde prijzenkast van de Mitsubishi Colt. De eerste prijs had het model al vlak na zijn introductie in juni 2004 op zak. De ANWB Kampioen riep de Colt namelijk meteen uit tot 'Compacte Auto van het Jaar 2004'. Daarna volgde het 'Goldenes Lenkrad' (Gouden Stuur), een door de Europese auto-industrie felbegeerde titel, geïnitieerd door Europa's grootste zondagskrant 'Bild am Sonntag'. Tot slot blijkt ook de interieurruimte prijswinnend te zijn. Tijdschrift 'OpMaat' bekroonde de Colt namelijk met de 'OpMaat Award 2004-2005', gereserveerd voor auto's die voldoende ruimte bieden aan mensen van bovengemiddeld formaat.

ING Car Lease
De jaarlijkse verkiezing, die georganiseerd wordt door ING Car Lease, is ondertussen uitgegroeid tot een begrip in de zakelijke autobranche. ING Car Lease heeft de strijd in het leven geroepen om haar positie als toonaangevende autoleasemaatschappij te onderstrepen en de zakelijke automobilist te ondersteunen in het maken van een weloverwogen keuze.