AutoRai

De Olympische gedachte van Volkswagen

(23-2-2005)
Met onmiddellijke ingang staan - van Lupo tot en met Passat - de zeer compleet uitgeruste Turijn-modellen bij de Volkswagen-dealer klaar. Een aantal modellen is echter slechts gelimiteerd beschikbaar. De Nederlandse Volkswagen-organisatie onderhoudt al jarenlang een innige band met sportkoepel NOC*NSF. Zo beschikken ruim 200 Olympische sporters de komende vier jaar weer over een Volkswagen. Maar traditiegetrouw kunnen ook degenen die niet aan de Spelen deelnemen profiteren van Olympisch Volkswagen-voordeel: met onmiddellijke ingang staan - van Lupo tot en met Passat - de zeer compleet uitgeruste Turijn-modellen bij de dealer klaar. Een aantal modellen is echter slechts gelimiteerd beschikbaar.

Exact 12 maanden voor de start van de Olympische Winterspelen in Turijn (10-26 februari 2006) zijn de Turijn-modellen van Volkswagen leverbaar. De (Olympische) gedachte achter deze speciale versies: veel extra's voor een aantrekkelijke prijs. Vrijwel elk Volkswagen-model is in Turijn-uitvoering verkrijgbaar - zelfs de kersverse Golf Plus kan in deze aantrekkelijke versie worden besteld.

Lupo Turijn
Speciaal voor de Turijn-uitvoering is de Lupo in een unieke lakkleur beschikbaar: Zilvergrijs metallic. Uiteraard is de standaarduitrusting van topniveau: elektrisch bediende ramen vóór, centrale portiervergrendeling, ABS en vier luidsprekers zijn evenals speciale achterlichten, specifieke interieurbekleding en deurgrepen/stootlijsten in carrosseriekleur standaard. De Lupo Turijn is leverbaar als 1.4 (44 kW/60 pk) en als 1.4 16V (55 kW/75 pk - naar keuze met vijf versnellingen of automaat). De prijzen beginnen bij ⬠11.895,- inclusief BTW en BPM voor de 1.4 Turijn. Voor alle Lupo-modellen geldt dat het klantvoordeel ⬠1.050,- bedraagt.

Polo Turijn
Tot de standaarduitrusting van de Polo Turijn behoren onder meer Climatic airconditioning, elektrische bediening van de ramen vóór en de buitenspiegels (inclusief verwarming), centrale deurvergrendeling, stootlijsten en buitenspiegels in carrosseriekleur, speciale achterlichten en binnenbekleding en chromen ringen om de dashboardinstrumenten. Voor de Polo Turijn is er keuze uit vier benzinemotoren en drie diesels. De prijzen beginnen bijâ¬15.105 inclusief BTW en BPM (Polo Turijn 1.2 12V, 47 kW/65 pk). Het klantvoordeel bedraagt in alle gevallen maar liefst ⬠2.070,-.

Caddy Combi Turijn
De handige en comfortabele Caddy Combi is er uiteraard ook in Turijn-uitvoering. Hij beschikt standaard over elektrische bediening van de ramen en de (verwarmde) buitenspiegels, maar ook over centrale deurvergrendeling, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel en ABS. De Caddy Turijn Comfort voegt daaraan onder andere Climatic airconditioning, schuifraam achter, mistlampen en tweede schuifdeur aan toe. Beide modellen zijn leverbaar met keus uit twee benzine- en dieselmotoren. Het klantvoordeel voor de Caddy Combi Turijn (vanafprijs ⬠16.825,- inclusief BTW en BPM) bedraagt ⬠1.085,- en voor de Caddy Combi Turijn Comfort (vanaf ⬠19.370,- inclusief BTW en BPM) maar liefst ⬠1.415,-.

Golf Turijn
De succesvolle Golf gaat eveneens naar Turijn en daarvoor heeft hij standaard de volgende zaken aan boord: Climatic airconditioning, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bediende ramen vóór, elektrische verstelling van de verwarmde buitenspiegels en ook: vóór-, zij- en hoofdairbags, bumpers in carrosseriekleur en een gekoeld dashboardkastje. De Golf Turijn is met een breed scala aan benzine- en dieselmotoren leverbaar. De Turijn-prijslijst voor de Golf begint bij ⬠19. 290inclusiefBTWenBPM.Het klantvoordeel voor alle uitvoeringen is ⬠680,-.

Golf Businessline
Het Businessline pakket is speciaal ontwikkeld voor de Golf-modellen met de 1.4 FSI (66 kW/90 pk) en de 1.9 TDI (66 kW/90 pk). Het zakelijke aspect uit zich onder meer in de standaard aanwezigheid van Climatic airconditioning, elektrische bediening van de ramen vóór, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, zes luidsprekers voor de audio-installatie, een middenarmsteun, 6 airbags, ABS en Isofix bevestigingspunten voor kinderzitjes - zakelijke auto's worden immers ook privé gereden. De Golf Businessline is leverbaar vanaf ⬠18.995 inclusief BTW en BPM.

Golf Plus Turijn
De Golf Plus is het nieuwe ruimtewonder in de Golf-klasse en in Turijn-uitvoering is de standaarduitrusting net zo royaal en veelzijdig als het ruimteaanbod. Standaard zijn Climatic airconditioning, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare ramen vóór, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels, in hoogte en lengte verstelbaar stuurwiel en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel. Er is vanaf de introductie keus uit twee benzine- en dieselmotoren en de prijslijst begint bij ⬠20.490 inclusief BTW en BPM (1.4-16V, 55kW/75 pk). Het klantvoordeel dat daaruit voortvloeit, bedraagt ⬠680,-.

Golf Variant Turijn
De Golf Variant Turijn biedt optimale ruimte en een dito uitrusting. Airconditioning, elektrische raambediening en elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels in getint glas horen allemaal tot het standaardpakket. Voor de echte liefhebbers is er bovendien de Golf Variant Turijn Comfort. Die beschikt ook nog eens over speciale interieurbekleding, chroomomrande klokken, een met geperforeerd leer bekleed sportstuur en speciale achterlichten. Beide modellen zijn leverbaar met keus uit een groot aantal benzine- en dieselmotoren. De prijzen beginnen bij 2¬18.1890inclusiefBTWenBPMGolfVariant Turijn 1.4 16V, 55 kW/75 pk). Het klantvoordeel voor de Turijn-modellen bedraagt ⬠635,- en voor de Turijn Comfort-versies â¬
1.475,-.

Touran Turijn
Een Touran Turijn biedt plaats tot aan zeven inzittenden. Aan boord beschikken zij onder andere over airconditioning, een radio CD-speler met 4 luidsprekers, ESP, 6 airbags, centrale portiervergrendeling met afstandbediening en elektrische ramen. En omdat het in Turijn over de winterspelen gaat, komen de zwarte dakreling en de afdekking van de bagageruimte ook prima van pas. De prijzen beginnen bijâ¬25.290,- inclusief BTW en BPM (Touran Turijn 1.6 75 kW/102 pk). Voor de Touran Turijn is er keuze uit een benzine- en twee dieselmotoren - in alle gevallen bedraagt het klantvoordeel ⬠1.635,-.

Bora Turijn
Deze Bora heeft standaard 16 inch lichtmetalen velgen, stootlijsten met chroom accenten die zijn meegespoten in de carrosseriekleur, een met leer bekleed sportstuur, een middenarmsteun, airconditioning, ESP en nog veel meer. De Bora Turijn is er met diverse benzine- en dieselmotoren. De Bora Turijn is leverbaar vanaf ⬠21.515,- inclusief BTW en BPM. Het klantvoordeel bedraagt voor alle uitvoeringen â¬
1.530,-.

New Beetle Turijn en New Beetle Turijn Cabriolet De New Beetle Turijn presteert optimaal dankzij de krachtige en soepele 1,6-liter motor (75 kW/102 pk) en de standaarduitrusting is van hoog niveau: de buitenspiegels zijn elektrisch verstelbaar en verwarmbaar, de portieren worden centraal vergrendeld en de buitenspiegels, bumpers en deurgrepen zijn in carrosseriekleur gespoten. Voor de veiligheid is de auto ook voorzien van ABS, ESP en zes airbags. Toch bedraagt de vanafprijs slechts ⬠18.995,- inclusief BTW en BPM.

Passat Turijn en Passat Variant Turijn
De Passat limousine en Variant zijn beide leverbaar als Turijn en Turijn Sport. De Passat Turijn is uitgerust met onder meer Climatronic airconditioning, park distance control, regensensor, boordcomputer, 15-inch lichtmetalen velgen en automatisch dimmende binnenspiegel. Maar de Turijn Sport gooit er nog een schepje bovenop met xenon verlichting, een sportonderstel, sportstoelen, 8 luidsprekers en een klein lederpakket. De prijzen beginnen bi jâ¬27.500,-inclusiefBTW en BPM (Passat Turijn 1.6, 75 kW/102 pk). Al met al betekent dat voor dat voor de Passat Turijn een klantvoordeel van ⬠3.805,-. Bij de Turijn Sport loopt dat voordeel op tot ⬠4.990,-.