Politie Zuid-Holland-Zuid

23/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

23-02-2005 - Persberichten District I

INSLUIPER AANGEHOUDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft dinsdagmorgen 22 februari een 31-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van insluiping en diefstal uit bedrijven. De verdachte liep dinsdagmorgen omstreeks 10.00 uur een bedrijf aan de Reeweg binnen. Tegenover een werkneemster deed hij alsof hij al werd geholpen. Op een onbewaakt moment liep de man naar boven naar een werkkamer waar op dat moment niemand was. De verdachte griste spullen weg en ging er vandoor. Werknemers van het bedrijf gingen de man achterna. Een passerende automobilist zag dit, ging de man met de auto achterna en hield de verdachte staande. Deze gaf een portemonnee en een mobiele telefoon aan de automobilist. De man wilde er vervolgens weer vandoor waarbij hij de man die hem beet hield, dreigde te steken. Gealarmeerde agenten in een politiebus kwamen de man vervolgens op de Jeroen Boschlaan op de fiets tegen waar ze hem aanhielden. Hij werd ingesloten in Dordrecht. In het cellencomplex vonden agenten later nog een zakmes die de verdachte vermoedelijk bij zich had tijdens de vlucht. De man, die erom bekend staat dat hij bij bedrijven insluipt en vervolgens spullen steelt, wordt verdacht van meerdere insluipingen. De politie zet het onderzoek voort.

DIEF VLUCHT
HENDRIK-IDO-AMBACHT De bewoner van een huis aan de Ring heeft op dinsdagavond 22 februari een dief in zijn woning doen vluchten. De 58-jarige man was boven toen hij beneden gestommel hoorde. Toen de man beneden kwam, bleek er een LCD scherm weg te zijn. De bewoner ging de dader(s) achterna. Het LCD scherm werd in de brandgang teruggevonden. De dief is ontkomen. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.

GESNAPT ZONDER RIJBEWIJS EN MET WIET
DORDRECHT De politie heeft dinsdagavond 22 februari twee mannen van 22 jaar en 18 jaar uit Dordrecht aangehouden. De 18-jarige werd aangehouden omdat tijdens een routinecontrole op de Sluisweg bleek dat de bestuurder zonder rijbewijs reed. De 22-jarige die bijrijder was, bleek 3 zakjes hennep bij zich te hebben. Beiden zijn na verhoor heengezonden met een proces-verbaal. De hennep is vernietigd.