Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


23 februari 2005


Winterswijk - Verkoop telefoonabonnementen


De politie wil waarschuwen voor het volgende: dinsdagmiddag waren in de buurt van Hazelstraat twee jongemannen bezig met het verkopen van abonnementen voor een goedkoop telecombedrijf. Zij deden dit op een zeer opdringerige en haast agressieve manier. Eén bewoner had een contract getekend, maar vertrouwde het niet. Bij navraag bij de KNP bleek dat het bedrijf waarvoor zij langs de deuren gingen niet bekend was. De KNP zal een verder onderzoek instellen. Het advies van de politie is om niet in te gaan op deze manier van verkoop.


Steenderen - Met auto in de sloot


Een 26 jarige automobiliste uit Steenderen raakte dinsdagavond met haar auto van de weg. Zij reed rond 23.45 uur over de Doesburgseweg richting Steenderen. Door de gladheid kon ze in een bocht de auto niet meer onder controle houden, botste tegen een boom en kwam vervolgens tot stilstand in een sloot. Zij is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


Laag Keppel - Drankrijder betrapt


Agenten hebben dinsdagavond bij controle een 46 jarige automobilist uit Laag Keppel betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man slingerend op de Rijksweg rijden. Hij droeg ook geen gordel. Hierop werd het stopbord van de politieauto aangezet, maar de bestuurder reageerde hier in eerste instantie niet op. Uiteindelijk stopte hij bij een woning en werd door de agenten aangesproken. De man was onvast ter been en rook naar alcohol. De man moest blazen en blies 1,6 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.


Doetinchem - Getuigen fietsendiefstal


De politie zoekt hulp bij een onderzoek naar de diefstal van een fiets. Dinsdagmiddag werd rond 13.30 uur bij het winkelcentrum De Bongerd een groene damesfiets weggenomen. Een buurtbewoner zag rond dit tijdstip, dat een man met een donkere huidskleur wel erg veel belangstelling had voor de fiets. Mogelijk zijn er meerdere mensen die bij het winkelcentrum iets gezien hebben. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Didam - Diefstal auto


In de nacht van maandag op dinsdag werd vanaf een parkeerplaats voor een woning aan de Halster een auto weggenomen. Het gaat om een grijze Opel Vectra voorzien van het kenteken YR-21-KJ. Deze auto werd mogelijk gebruikt bij de inbraak bij het benzinestation aan de Betemmerstraat in dezelfde nacht. De politie is een onderzoek gestart.


Zeddam - Geen gordel


Agenten hebben dinsdagmiddag bij een controle op de Kilderseweg 20 bestuurders betrapt op het niet dragen van de autogordel. Zij kunnen allen een boete tegemoet zien.


Doetinchem - Koe losgebroken


Op het Industrieterrein Wijnbergen was vanmorgen rond 06.30 uur een koe uit een vrachtwagen gebroken. Men probeerde de koe weer in vrachtwagen te loodsen, maar het beest brak uit een liep de snelweg A18 op. Met assistentie van meerdere politievoertuigen werd getracht te voorkomen dat ze ongelukken zou veroorzaken. Bij de afslag Wehl ging ze van de snelweg af, liep tegen een surveillanceauto en ging vervolgens weer de snelweg op. Bij het tankstation ging het dier de parkeerplaats op en kon uiteindelijk in bedwang gehouden worden. In overleg met eigenaar en om gevaar voor het verkeer te voorkomen werd besloten de koe af te schieten.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --