Gemeente Tilburg

05043BO

Datum
22 februari 2005

Bouwverzoek voor woning aan St. Willibrordstraat

in Berkel-Enschot

Inspraak van 22 februari tot en met 10 maart 2005

Bij de gemeente is een verzoek ingediend om het perceel tussen St. Willibrordstraat 50 en 52 in Berkel-Enschot geschikt te maken voor de bouw van een woning. Het perceel ligt naast een monumentale boerderij. In overleg met de monumentencommissie zijn randvoorwaarden opgesteld waarbinnen de toekomstige woning gebouwd moet worden. Deze randvoorwaarden zijn vertaald in een plankaart met bijbehorende bouwvoorschriften. De plankaart is als bijlage bij deze bewonersbrief gevoegd.

Vrijstellingsprocedure

Het bouwplan past niet binnen het bestemmingsplan "Kommen Berkel en Enschot". In het bestemmingsplan heeft de locatie de bestemming "tuin, geen bebouwing toegestaan". Het college wil echter graag aan het plan meewerken en is een vrijstellingsprocedure gestart. Het bouwen van een woning past binnen het beleid van de gemeente Tilburg op het gebied van ruimte en volkshuisvesting. Een vrijstellingsprocedure maakt het - na zorgvuldige afweging - mogelijk om een bouwvergunning te verlenen in afwijking van het geldende bestemmingsplan.

Inspraak

Het college heeft in het kader van de vrijstellingsprocedure een concept ruimtelijke onderbouwing opgesteld. Voordat de procedure wordt voortgezet, wil het college eerst uw mening weten. Het college zal namelijk na afloop van deze stap beslissen het bouwplan ongewijzigd verder in procedure te brengen, het plan aan te passen of - in het uiterste geval - geen verdere medewerking aan het plan te verlenen.

Het bouwplan en de concept ruimtelijke onderbouwing liggen daarom van vrijdag 22 februari tot en met donderdag 10 maart 2005 voor inspraak ter inzage in: . Het gemeentelijk informatiecentrum in de Stadswinkel Centrum, Stadhuisplein 128 (ingang naast het paleis). Openingstijden: maandag van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en donderdag van 13.00 tot 20.00 uur. . De stadswinkel aan de Generaal Eisenhowerweg 2 in Berkel-Enschot. Openingstijden: maandag 13:00 tot 18:00 uur, dinsdag t/m donderdag 10:00 tot 12:00 uur en vrijdag 13:00 tot 20:00 uur.

Tijdens deze periode kunt u schriftelijk inspraakreacties indienen. Deze kunt u richten aan de directeur van de dienst Beleidsontwikkeling, Postbus 717, 5000 AS Tilburg, onder vermelding van "Inspraak bouwinitiatief St. Willibrordstraat 52".

Verdere procedure

Na de inspraaktermijn neemt het college een standpunt in over de eventuele inspraakreacties en neemt zij een besluit over de verdere procedure op grond van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Stemt het college definitief in met het initiatief, dan zal de raad worden voorgesteld een voorbereidingsbesluit te nemen. In een nieuwe bewonersbrief wordt u tijdig geïnformeerd over het verdere verloop van de procedure en de mogelijkheid om eventuele zienswijzen kenbaar te maken.

Meer informatie

Hebt u nog vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met Vanessa Mommers van de afdeling Ruimtelijke Ordening. Zij is op maandag, dinsdag en woensdag bereikbaar op telefoonnummer 013 - 542 94 66.
-----------------------
Bij deze brief is een verklarende woordenlijst (B). Daarin vindt u alle schuingedrukte woorden. Bij deze brief is een algemene toelichting over de vrijstellingsprocedure gevoegd (A).

Bezoekadres
Stadhuisplein 130

Postadres
Postbus 717
5000 AS Tilburg

Doorkiesnummer
013 542 94 66
Faxnummer
013 543 39 90

---- --