Gemeente Tilburg

05088OWT

Datum
22 februari 2005

Aanleg halte T Bus Broekhovenseweg

Start werkzaamheden woensdag 23 februari 2005

Op woensdag 23 februari 2005 wordt in opdracht van Openbare Werken Tilburg gestart met de aanleg en inrichting van de haltes T Bus aan de Broekhovenseweg. De halte wordt aangelegd ter hoogte van Leijeburgh.

Nieuwe situatie

Vanuit de Broekhovenseweg kunnen alleen nog brom-, fiets en voetgangersverkeer de doorgang voor Leijeburgh gebruiken. De straat wordt namelijk, iets voorbij de ingang van Leijeburgh, afgesloten voor autoverkeer. Er wordt wel een keerlus gemaakt zodat Leijeburgh de mogelijkheid behoudt om bewoners op te halen en af te zetten.

Inhoud werkzaamheden

De bestaande haltes worden opnieuw aangelegd en ingericht en de langs liggende fietspaden en trottoirs worden herbestraat. Op het busperron worden speciale T Bus elementen geplaatst. Voor de reiziger zal het comfort op deze halte aanzienlijk verbeteren: het overstappen en wachten op de volgende verbinding wordt zo aantrekkelijk mogelijk. Zo wordt de nieuwe abri (bushokje) vrijwel geheel transparant en 's avonds goed verlicht. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar is vooral ook veilig. Verder is de abri voorzien van klapstoeltjes en komt er een bank op het perron. Op de nieuwe halte komt een zuil met actuele reisinformatie, die op de minuut af de daadwerkelijke vertrektijd van de bus zal aangeven. Tot slot krijgt de halte een afvalbak.

Alle nieuwe haltes vormen straks, samen met de blauwe T Bussen, hét gezicht van het nieuwe stadsbusvervoer in Tilburg en Goirle dat 3 april 2005 van start gaat. Behalve het uiterlijk en comfort van de haltes en de bussen gaat dan ook het lijnennetwerk en de dienstregeling veranderen. De komende maanden wordt u van alle veranderingen op de hoogte gehouden. Alle informatie hierover is herkenbaar aan de slogan 'T Bus loopt warm'.

Wil je meer informatie over T Bus, kijk dan op www.tilburg.nl/stad,cultuur en vrije tijd/openbaar vervoer.

Uitvoeringsplanning

De werkzaamheden wordt in drie fasen uitgevoerd. Afhankelijk van het weer, duren de werkzaamheden ongeveer vijf tot zes weken.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

In de eerste fase is de Professor Keesomstraat afgesloten voor het verkeer.

De tweede en derde fase wordt de Broekhovenseweg, ter hoogte van de werkzaamheden, afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. Gemotoriseerd verkeer wordt dan omgeleid via de Groenstraat en Ringbaan Zuid. Fietsers en voetgangers worden langs het werkvak geleid.

Meer informatie
Hebt u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met:
- over de werkzaamheden: Marcel Heijmans van Openbare Werken Tilburg, telefoonnummer 013 540 81 17;
- over het proces of over T Bus : projectleider Rob van Ekeren, telefoonnummer 013 542 86 68.

Alle informatie over actuele en toekomstige werkzaamheden aan wegen en groen, uitgevoerd door de gemeente Tilburg is ook te bekijken op: http://openbarewerken.tilburg.nl

Bezoekadres
Eikenbosch 47
Berkel-Enschot
Postadres
Postbus 90155
5000 LH Tilburg

Doorkiesnummer
013 540 81 17
Faxnummer
013 540 83 83


---- --