SANDD BV

Postbedrijf Sandd over 2004 winstgevend, groeitempo zet door


- PERSBERICHT -

Apeldoorn, 23 februari 2005

Postbedrijf Sandd over 2004 winstgevend,
groeitempo zet door in 2005

Sandd, het op één na grootste postbedrijf van Nederland, blijft sterk groeien en betrekt eind 2005 nieuw sorteercentrum en kantoorpand.

Het afgelopen jaar bezorgden 6.500 postbezorgers, vanuit 90 distributiepunten voor 400 opdrachtgevers van Sandd, ruim 130 miljoen poststukken. Goed voor een omzet van 32 miljoen euro. Hiermee heeft Sandd in 2004 een marktaandeel behaald van 5%.

Sterke groei
Sinds 1 februari 2005 bezorgt Sandd op alle Nederlandse adressen. Naast de fysieke adressen nu ook op postbus adressen. Dit jaar zal Sandd zo'n 8.000 postbezorgers aan haar gelieerd hebben die verantwoordelijk zijn voor het bezorgen van 210 miljoen poststukken voor de 600 klanten van Sandd. De postbezorgers werken momenteel vanuit 90 distributiepunten. Dit aantal zal de komende tijd worden uitgebreid naar 100. Sandd verwacht 2005 af te sluiten met een omzet van rond 50 miljoen euro. Marktaandeel zal hiermee uitkomen op 8% in 2005.

Winstgevend
Sandd heeft 2004 winstgevend afgesloten. Bart Stomphorst, Algemeen Directeur Sandd: 'We zijn ontzettend trots op ons eerste winstgevende jaar in geschiedenis van Sandd. We sluiten hiermee een periode van fors investeren af en gaan de volgende fase in. Er ligt momenteel een stevig fundament. De komende jaren zullen we de organisatie verder uitbouwen, zodat we optimaal voorbereid zijn op de volledige liberalisering van de Nederlandse postmarkt.'

Nieuw pand
Om de sterke groei het hoofd te kunnen bieden, verhuist Sandd eind 2005 naar bedrijventerrein Ecofactorij te Apeldoorn. Daar wordt een geheel nieuw sorteercentrum en kantoorpand gebouwd. Het sorteercentrum zal 10.000 m2 beslaan, het kantorencomplex 2.000 m2. Zie hiervoor bijgevoegde afbeelding. Dit betekent een vervijfvoudiging van de huidige locatie, waarmee verwacht wordt tot 2009 over voldoende capaciteit te beschikken.

Sandd
Sandd is het op één na grootste postbedrijf van Nederland en hét alternatief op de vrije postmarkt voor klanten die op zoek zijn naar tariefvoordeel, flexibiliteit en kwalitatief hoge service in postbezorging. Sandd is een Nederlands bedrijf wat gespecialiseerd is in de bezorging van geadresseerde Direct Mailings, Relatie Magazines, Catalogi en Tijdschriften. Met vaste bezorgdagen, aantrekkelijke tarieven en betrouwbare dienstverlening bezorgt Sandd sinds 2001 post voor een uiteenlopende klantenkring van charitatieven tot postorderaars.


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (