VVD



Nieuws

23 feb 2005 - Vragen Paul de Krom over
gasmetingen in zeecontainers

Vragen van het lid De Krom en (VVD) aan de staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer over het rapport 'Gasmetingen in zeecontainers met gevaarlijke stoffen' van het RIVM.

1. Is de Staatssecretaris bekend met het rapport 'Gasmetingen in zeecontainers met gevaarlijke stoffen' d.d. 20 november 2003 van het RIVM?

2. Is het juist dat in Nederland per jaar 800.000 zeecontainers worden geopend? Zo ja, is dan de conclusie gerechtvaardigd, op basis van extrapolatie van de conclusies van de steekproef uit het rapport, dat jaarlijks 200.000 containers worden geopend, die een daadwerkelijk risico voor de volksgezondheid opleveren?

3. Is bekend in hoeveel gevallen de risicovolle containers aantoonbaar tot gezondheidsschade bij mensen hebben geleid? Is er anderszins een statistisch verband tussen risicovolle containers en gezondheidsschade?

4. Hebben zich in Nederland incidenten voorgedaan bij personen die werken met deze containers en/of personen die zich in of in de nabijheid van containers hebben bevonden?

5. In hoeverre zijn de aanbevelingen van het RIVM opgevolgd door de Inspectie Verkeer en waterstaat? Kunt u dit toelichten?

6. Bent u voornemens nog andere maatregelen te treffen? Zo ja, welke en wat zijn daarvan de kosten en de baten?

7. Is de regelgeving vanuit de IMO voldoende, c.q. voldoende gehandhaafd? Ziet u aanleiding op dit punt actie te ondernemen? Kunt u dat toelichten?