Ingezonden persbericht


Persbericht

Kaartverkoop caravaggio van start bij cultureel ticketspecialist ifb

23 februari - 22 mei 2005:

Caravaggio tentoonstelling national gallery, the final years - londen

Amsterdam, februari 2005 - Het is de eerste keer dat er in The National Gallery in London werken van Caravaggio's laatste vier levensjaren te bewonderen zijn. Speciaal voor bezoekers uit Nederland zijn er tickets verkrijgbaar bij het International Festivals Bureau (IFB), wereldwijd specialist op het gebied van culturele reizen en aanbieder van toegangskaarten voor toonaangevende culturele evenementen en tentoonstellingen. IFB biedt ook compleet verzorgde Caravaggio-arrangementen aan, inclusief reis, verblijf en entreekaarten. Op 23 februari 2005 gaat de tentoonstelling van start.

Caravaggio
De grote meester Caravaggio (1571 - 1610) was op de top van zijn roem, toen hij in mei 1606 Rome hals over kop moest verlaten omdat hij een man in een duel had gedood. Met een prijs op zijn hoofd moest hij wel vluchten en nooit meer terugkeren naar Rome. De laatste vier jaren van zijn leven onderging Caravaggio's schilderkunst een dramatische verandering terwijl hij rusteloos vluchtte van Napels naar Malta en Sicilië. Zijn observaties waren nog steeds intens, zijn lichtgebruik dramatisch en zijn beeltenissen realistisch. Maar zijn werken werden introspectiever omdat hij de mens probeerde te begrijpen.

Zeldzame tentoonstelling
'The Final Years of Caravaggio' zal zich concentreren op de nog onbekende werken, van Caravaggio, die voort gekomen zijn uit de moeilijke periode waarin hij zich bevond, de dramatische ontwikkeling van zijn levenswerken, en vindt plaats in de National Gallery in Londen van 23 februari tot 22 mei 2005.

Tickets en arrangementen

IFB biedt voor deze Caravaggio tentoonstelling zowel losse tickets als arrangementen aan. Het "Caravaggio" arrangement is inclusief vlucht Amsterdam-Londen-Amsterdam, 2 overnachtingen in het viersterren Hotel St. Paul's Cathedral, continentaal ontbijt, entreebewijs voor de Caravaggio tentoonstelling en luchthaven belasting. De prijs bedraagt 255 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer, exclusief luchthavenbelasting. Dit arrangement is uitsluitend boekbaar indien er een zaterdagnacht in het verblijf valt.

International Festivals Bureau is in 1963 opgericht in Duitsland. IFB is al ruim 40 jaar de grootste ticketleverancier van toonaangevende kunst- en cultuurevenementen. IFB maakt als label deel uit van de Seatem Group, waartoe ook Keith Prowse behoort. Keith Prowse is marktleider op het gebied van entertainment travel en verkoopt toegangskaarten voor evenementen, attracties, themaparken, shows, sportevenementen en excursies over de hele wereld. Voor informatie en reserveringen is IFB te bereiken via 020-5302350.