Gemeente Leeuwarden

Leeuwarder dj Sam valt in de smaak bij Amerikanen

Bron: Multicultureel Leeuwarden (23-02-2005) Geboren in Joegoslavie. Als vluchteling naar Nederland gekomen. Straatwijs geworden en zijn talenten uitgebuit. Hiphop,rap en bubbling hebben zijn voorkeur. Lees hier het succesverhaal van de 19-jarige Leeuwarder Samir Vehabovic!

"Het begon allemaal toen ik voor het eerst uitging. Ik hoorde een zeer goeie dj draaien (DJ Das Evil) met wie ik later ook in contact kwam. Zijn turntable beheersing vond ik erg boeiend en ik kwam op veel feesten waar hij aan het draaien was. Ik ben toen thuis gaan oefenen met zoiets wat hij deed. Met mijn vrienden liepen we jongerensozen af. O.a in het Valerius en Achter de Hoven. Maar zeker ook Bilgaard.

Al gauw kreeg ik een kansje bij Wijkgebouw Bilgaard. Bij de jongerensoos op de vrijdagavond. Na een aantal keren te hebben proef gedraaid, beviel het mij en de collega's ook.

Al snel, na een keer of vijf te hebben gedraaid, werd de zaal al voller en voller. Ik trok dus veel mensen. Het ging goed. Ik ben er vrij lang ( een paar jaar) gebeleven en trok steeds een volle zaal.

Later kwam ik in contact met DJ Phantom waar ik een duo mee begon te vormen in Bilgaard. Al gauw werden wij een bekend duo bij de jeugd uit Leeuwarden. We kregen in een korte tijd veel party's om te draaien en boekten elke keer perfecte feesten. Zo hebben wij op het podium gestaan bij het Homeboyz and Flygirlz Event in Muziekcentrum Schaaf, dat door het jongerenwerk van de Stichting Wijkwerk Leeuwarden werd georganiseerd. Het jaar daarna waren Phantom en ik al buiten Leeuwarden aan het werk maar ik heb zelf nog wel gedraaid op het Homenoizfestival. Dit was de nieuwe naam voor het voormalige Homeboyz and Flygirlz Event. Ook daar weer een volle zaal. En enthousiast publiek........

Na een lange tijd met DJ Phantom te hebben samengewerkt ging ieder zijn eigen kant op en is zich verder gaan ontwikkelen. Ikzelf ben , via via, op steeds grotere feesten gaan draaien en kwam telkens met beter mensen uit de muziekwereld in contact.

Na een tijdje dingen te hebben gedaan met Rapgroepen uit Leeuwarden etc. startte ik mijn eigen groep genaamd B.L.A.Z.E. Verder heb ik een paar mixen in elkaar gezet.
Deze mixen zijn in Amerika bij een producer terecht gekomen en die heeft mij een contract aangeboden. Inmiddels worden mijn mixen in de States gepromoot.

Inmiddels hebben al veel artiesten MET NAAM ons benaderd waaronder de landelijk bekende Bubblingformatie K-Liber. Met hen zijn wij al een samenwerking aangegaan. Zij hebben een nummer van ons geproduceerd en op een verzamelalbum gezet."