Gemeente Kerkrade
---

23.02.05: Plaatsing fiets- en voetgangersbrug Dentgenbachweg

Vandaag is het laatste gedeelte van de fiets- en voetgangersbrug op de Dentgenbachweg geplaatst. De brug is een essentieel onderdeel van het toeristisch-recreatief fiets -en wandelpadennetwerk in het park Gravenrode. De brug verbindt de Anstelvallei (met het Dentgenbachbos) met de recreatiegebieden bij Terwinselen.

De officiële ingebruikname van de brug laat nog enige weken op zich wachten. Er dienen nog diverse afrondende werkzaamheden plaats te vinden. Eind maart zal wethouder Peter Thomas de brug officieel openen en ook de toeristisch-recreatieve verbinding weer in ere herstellen.

Vormgeving brug
De brug is door zijn bijzondere vormgeving een herkenningspunt voor de entree naar het GaiaPark Kerkrade. De pyloon is reeds van veraf te zien. Vanwege de natuurlijke omgeving is bewust gekozen om de brug van hout te maken.

Ontsluiting GaiaPark Kerkrade Zodra de brug officieel is geopend, is het project `ontsluiting GaiaPark Kerkrade en rotonde 'Tunnelweg- Dentgenbachweg' afgerond. Op dit moment wordt door de gemeente Kerkrade nog hard gewerkt aan een andere project dat in verband staat met Park Gravenrode en het GaiaPark Kerkrade dat hierin ligt. Dit project betreft de aanleg van het parkeerterrein van GaiaPark Kerkrade, het opknappen van de Kerkradersteenweg, het vervangen van twee verkeersregelinstallaties, het doortrekken van de boulevard van de Brughofweg en het opwaarderen van de gemeentelijke parkeerplaats aan de Brughofweg. Een groot deel van deze werkzaamheden is voor opening van het GaiaPark op 23 april 2005 gereed