Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


23 februari 2005


Lochem - Automobiliste tegen lantaarnpaal


Een 28 jarige automobiliste uit Dordrecht botste dinsdagmorgen op de Larenseweg tegen een lantaarnpaal. De vrouw reed rond 11.05 uur vanaf de N346 de Larenseweg op richting Lochem. Vanaf Lochem kwam een rode auto over de verkeerde weghelft aangereden. Zij moest hiervoor uitwijken de berm in en kwam vervolgens tot stilstand tegen de lantaarnpaal. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de rode auto. Mogelijk dat deze bestuurder niets van de aanrijding gemerkt heeft.


Almen - Gebotst tegen omgevallen boom


Een 71 jarige automobilist uit Goor botste dinsdagavond op de Scheggertdijk tegen een omgevallen boom. Een buurtbewoner hoorde rond 23.20 uur een harde knal en ging polshoogte nemen. Hij zag dat er grote boom over de weg gevallen was. Op dat moment kwam net de 71 jarige man aangereden. Deze zag de boom te laat. De man werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Het is nog onduidelijk waardoor de boom omviel, mogelijk dat de boom ziek was.


Klarenbeek - Automobilist raakt gewond


Een 48 jarige automobilist uit Klarenbeek raakte dinsdagmorgen gewond. De man reed rond 09.10 uur over de Hoofdweg vanaf de Zutphenseweg en werd waarschijnlijk onwel. Hierdoor botste hij tegen een boom. De man werd per met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Barchem - Tegen boom door gladheid


Een 24 jarige automobiliste raakte dinsdagmorgen door de gladheid van de weg. Zij reed rond 09.55 uur over de Borculoseweg. Op de kruising met Maandagsdijk raakte zij in een slip en kwam tot stilstand tegen een boom. De vrouw werd met haar 1 jarige dochtertje per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat zij geen letsel hadden opgelopen.


Lochem - Motoren weggenomen


Maandag werden bij een bedrijf aan de Zutphensenweg twee motoren weggenomen. Dit is vermoedelijk gebeurd tijdens de lunchpauze tussen 12.30 en 14.00 uur. De motoren stonden onderling verbonden met een dikke ketting op het bedrijfsterrein. Het gaat om een groene mini crossmotor en een blauwe Yamaha crossmotor. De motoren waren niet voorzien van kentekenplaten. De politie is een onderzoek gestart.


Voorst - Inbraak in auto


In een auto, geparkeerd aan de Kervelstraat, werd in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Er werd een portier geforceerd. Weggenomen werden een GSM, en de autoradio cd-speler. De politie adviseert in het kader: geen buit er in- geen buit er uit, om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten!


Almen - Autobanden gedumpt


Dinsdagmiddag werden in een droge sloot aan de Binnenweg, even voor de Whemerweg, ongeveer 40 autobanden aangetroffen. Mogelijk zijn deze er afgelopen weekend gedumpt. Volgens een getuige lag er afgelopen vrijdag (18/2) nog niets in de sloot. Mogelijk dat iemand de afgelopen in de buurt een auto zien rijden met daarop een hoeveelheid autobanden, of heeft iemand gezien dat de banden in de sloot gedumpt werden. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --