Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


23 februari 2005


Harderwijk - Verlichting


De politie Harderwijk heeft afgelopen jaar in de maanden november en december een verlichtingsproject gehouden. Het project was met name gericht op het voeren van fiets/bromfiets verlichting van schoolgaande jeugd zodat de veiligheid in het verkeer vergroot werd. De politie heeft gedurende deze periode 466 fietsers bekeurd, omdat de fietsverlichting niet in orde was.


Epe / Vaassen- Geen gordel


Agenten hebben dinsdagmiddag en -avond (22/2) tijdens controles op verschillende locaties in Epe en Vaassen 29 bestuurders betrapt op het niet dragen van de autogordel. Zij kunnen een boete tegemoet zien. Verder werd bekeurd voor de volgende zaken: 8x overschrijden van de maximum snelheid, 1x niet handsfree bellen, 3x niet kunnen tonen geldig rijbewijs, 19x geen verlichting voeren op de fiets, 3x geen goede verlichting auto en 1x rijden door het rode licht.


Wezep - Diefstal uit bedrijfsauto


Dinsdag (22/2) werd ingebroken in een bedrijfsauto. Deze stond vanaf 08.25 uur geparkeerd op de carpoolstrook aan de Zuiderzeestraatweg. Bij terugkomst rond 17.15 uur van de 37 jarige eigenaar uit Hattem, bleek dat er was ingebroken. Weggenomen werden onder andere een navigatiesysteem, een compressor, een zaagtafel en een lasapparaat voor tapijt. Er werd een schuifdeur geforceerd.


Putten - Inbraak bij bibliotheek


Afgelopen nacht (23/2) werd ingebroken in de bibliotheek aan de Brinkstraat. Dit is vermoedelijk rond 02.10 uur gebeurd. Van het pand werd een raam geforceerd. Agenten hebben gelijk de omgeving afgezocht, maar niemand aangetroffen. Het is niet duidelijk of er iets werd weggenomen.


Putten - Inbraak in recreatiewoning


In een recreatiewoning aan de Voorthuizerstraat werd dinsdag (22/2) ingebroken. Men wist binnen te komen door een raam te forceren. Weggenomen werden 2 laptops en een blauwe weekendtas.


Harderwijk - In woning ingebroken


In een woning aan de Heinsioslaan werd in de nacht van maandag op dinsdag (22/2) ingebroken. Er werd een bovenlicht geforceerd om in de woning te komen. Weggenomen werden enkele glazen beeldjes, lijkend op Swarovskristal.


Ermelo - Fietsster door trein geraakt


Een 17 jarige fietsster uit Ermelo heeft vanochtend (23/2) erg veel geluk gehad. Het meisje fietste rond 07.35 uur vanaf het terrein Veldwijk en negeerde de gesloten overwegbomen bij de spoorwegovergang. Het meisje werd door de zijkant van de sneltrein Zwolle-Amersfoort geraakt en weggeslingerd. Na onderzoek van ambulancepersoneel bleek dat zij "slechts"een been had gebroken. De fiets was geheel vernield. Bleek dat ze tijdens het fietsen een walkman op had.


ELBURG- Controle ochtendverkeer


Op initiatief van de wijkagenten in de gemeente Elburg heeft de politie vanmorgen (23/2) in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee en Douane een verkeerscontrole gehouden. Het doel hiervan was de verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen. De controle vond plaats op drie vaste locaties, te weten Flevoweg, Eperweg en de Gerichtenweg. Motorrijders voerden met name naar de laatste locatie bromfietsers die op weg naar school waren.
Er werden in totaal 33 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, niet voeren van verlichting, overschrijden max. snelheid, opgevoerde bromfietsen, auto periodieke keuring APK, onverzekerd rijden, etc.


Een kleine 80 voertuigen werden gecontroleerd op het eventuele gebruik van rode diesel. Tijdens de controle was er één 30-jarige bestuurder uit Apeldoorn die het wel erg bont maakte. Hij reed overschreed de max. snelheid en was niet in het bezit van een rijbewijs. Bovendien was de auto waarin de man reed was niet verzekerd en bleek niet Apk gekeurd.
Het voertuig werd in beslag genomen en voor de overtredingen krijgt de man een proces-verbaal.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --