AVEBE SPECIALTIES

AVEBE SPECIALTIES investeert in nieuwe Dextrinefabriek

AVEBE SPECIALTIES investeert ruim EUR 10 miljoen in de nieuwbouw van een fabriek voor de productie van Dextrines. De fabriek zal worden gebouwd op de productielocatie van AVEBE in Ter Apelkanaal. In de fabriek zullen speciale producten worden gemaakt voor toepassingen in de kleefstoffenmarkt.

In het voorjaar van 2005 zal met de bouw worden begonnen. De nieuwe fabriek zal een jaar later in gebruik worden genomen. De investering maakt deel uit van het strategische heroriëntatieproces van AVEBE, waarin het concern zich richt op kernklanten, -landen en .producten, prestaties in kernmarkten wil verbeteren en beter wil inspelen op ontwikkelingen in de markt.

AVEBE SPECIALTIES is een wereldwijde aanbieder van zetmeelproducten voor industrieën in textiel, kleefstoffen en bouw. De producten worden bij klanten wereldwijd ingezet ter verbetering van hun productkwaliteit, het optimaliseren van hun productiekosten en het verminderen van hun milieubelasting.
AVEBE SPECIALTIES is onderdeel van de AVEBE GROUP, een wereldwijde zetmeelonderneming met 2.000 medewerkers en actief in 20 landen.

Veendam, 7 december 2004
Group Communication

0598 66 42 88


23 feb 05 13:44