Ingezonden persbericht


Intermec demonstreert toegepaste Generation 2 EPC-technologie met s werelds eerste intelligente RFID-reader overeenkomstig FCC en ETSI standaard

Wereldwijd goedgekeurde RFID-werkwijze, Linux gebaseerd en multi-utility IF5

Nijmegen, 23 februari 2005 Intermec Technologies, dé leverancier van totaaloplossingen voor supply chain management, heeft de eerste operationele EPC UHF Generation 2 RFID-reader gedemonstreerd. Tijdens de demonstratie aan EPCglobal Inc. werd gebruik gemaakt van een firmware upgrade voor het huidige model, de IF5 Intellitag® RFID-reader. De IF5 is de eerste intelligente reader in de industrie die door zowel FCC en ETSI is gecertificeerd en die wereldwijd toegepast kan worden. De demonstratie aan EPCglobal Inc van een dergelijke reader en RFID-chip die volgens het voorgestelde UHF Generation 2 standaard werkt, is de laatste stap naar een eventuele aanpassing van de huidige status van kandidaat door EPC globals Board of Governors.

Generation 2 RFID-technologie biedt lees/opslag capaciteit, verbeterde veiligheid en read rate die tot wel tien keer sneller is dan de huidige EPC RFID-standaard in Europa.Het zorgt ook voor wel vijftig keer minder interferentie bij toepassing op korte afstand.

De IF5 wordt reeds toegepast bij s werelds grootste retailer, de METRO Group. Dit bedrijf is de eerste retailer ter wereld die RFID commercieel toepast. Intermec is een geweldige partner bij onze verdere implementatie van RFID. De IF5 creëert een duidelijk pad naar de volgende generatie RFID standaarden , aldus Dr. Gerd Wolfram, executive project manager METRO Group Future Store Initiative.

Middels firmware is de IF-5 upgradeable naar UHF Generation 2. Extra kosten en risico s voor systeem upgrades worden zo vermeden. De IF-5 kan van verschillende protocollen gebruik maken en is de eerste RFID intelligent reader die op een Linux platform is gebaseerd. Intelligente readers kunnen zelf inkomende RFID tagdata filteren waardoor er geen aparte edge server met een RFID-reader verbonden dient te worden. Deze mogelijkheid elimineert de behoefte aan extra servers en dus potentieel kwetsbare elementen in het systeem. Additionele kosten en risico s worden hiermee voorkomen.

De IF5 Intellitag reader is de eerste die voldoet aan de UHF Generation 2 specificaties en biedt onze klanten nu al maximaal voordeel , aldus Guido Vangenechten, Intermec Country Manager & Sales Director Benelux. Onze inzet gecombineerd met die van de belangrijkste chipfabrikanten bij de ontwikkeling van chips, toont duidelijk aan dat onze visie over wereldwijde standaard op het gebied van Generation 2 EPC readers en tags nu werkelijkheid wordt , vervolgt hij.

De Intermec IF5 is getest door en gecertificeerd met de ETSI (European Telecommunications Standards Institute) radio standaard voor Europa. Het voldoet zowel aan de eisen voor laagspanning 0,5W erp (EN300 220) als de nieuwe 2,0W erp (EN302 208) RFID-standaard. Die laatste staat meer RF-kracht toe. Intermec is de eerste fabrikant die volledig voldoet aan de eisen die beide reguleringen stellen.

De Intermec IF5 maakt onderdeel uit van Intermec s RFID-productportfolio, waar gemonteerde en mobiele handheld readers en RFID-printers, smart labels en tags ook onderdeel van uitmaken. Daarnaast behoren forklift systemen, portal, conveyor en dockdoor systemen ook tot deze groep. Iedere Intermec RFID-productportfolio zal binnenkort producten bevatten die EPC Generation 2 compliant zijn.

RFID is een aanvulling op het huidige barcodesysteem, dat bedrijven in staat stelt om automatisch de inventaris te traceren gedurende het gehele supply chain traject. Bij het gebruik van RFID is direct contact of handmatige scanning normaal gesproken niet noodzakelijk. Bij de meeste barcodescanningsystemen is dat wel het geval. Informatie van verpakkingen op een pallet die voorzien zijn van RFID-tags kunnen bijvoorbeeld gescand worden met gemonteerde, mobiele of handheld readers, zonder dat er individuele barcode scanning aan te pas hoeft te komen. De informatie op lees/opslag RFID-tags en labels kunnen gedurende het productie of supply chain proces opnieuw geprogrammeerd worden om zo volledig bijgewerkte informatie te verschaffen waardoor de juiste beslissingen gemaakt kunnen worden.



Ingezonden persbericht