Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 februari 2005

Doorgereden na aanrijding

13-jarige fietser komt ten val nadat hij door een auto geraakt is; bestuurder rijdt door; de politie is op zoek naar getuigen

Oldenzaal

Dinsdagmorgen 22 februari fietste een 13-jarige jongen uit Rossum omstreeks 08.55 uur samen met een vriendje op de Oliemolenstraat in Oldenzaal komende uit de richting van Rossum. Tussen de Denekamperstraat en de Molenstraat werden de jongens ingehaald door een kleine personenauto. Bij het voorbijgaan raakte de auto met de spiegel de arm van de 13-jarige jongen, waarna hij ten val kwam. De bestuurder van de auto verminderde vaart maar reed toch door in de richting van de Vos de Waelstraat. Een van achteren naderende witte bestelbus kon op tijd remmen en is ook nog even gestopt om te kijken hoe het met de jongen ging. De jongen was erg geschrokken maar had gelukkig geen letsel opgelopen. Wel is zijn fiets behoorlijk beschadigd. De politie is op zoek naar de bestuurder van de kleine personenauto en naar de bestuurder van de witte bestelbus. Zij worden, evenals eventuele andere getuigen, verzocht met de politie Twente, afdeling Oldenzaal, contact op te nemen. (05-022840)

Letsel bij aanrijding

Automobiliste botst tegen geparkeerd staande auto en raakt hierbij gewond

Hengelo

Dinsdagmorgen 22 februari reed een 33-jarige automobiliste uit Hengelo op de Levantstraat in haar woonplaats. Op de kruising met de Madridstraat had zij haar voertuig niet geheel onder controle en botste tegen een in de Levantstraat geparkeerd staande auto, eigendom van een 39-jarige man uit Hengelo. De 33-jarige vrouw liep pijn op in haar nek en knie en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-022601)

Letsel bij eenzijdig ongeval

Zowel bestuurder als bijrijder raken gewond bij eenzijdig ongeval

De Lutte

Dinsdagmorgen 22 februari vond omstreeks 10.55 uur een eenzijdig ongeval plaats op de A1, net voor de afrit De Lutte. Een 28-jarige automobilist uit Zwolle haalde tijdens een sneeuwbui op de linker rijstrook meerdere vrachtauto's in en toen hij vervolgens weer naar de rechter rijbaan wilde rijden, kwam de auto in een slip terecht en belandde in de sloot. De 28-jarige bestuurder liep nekklachten op. Naast hem in de auto zat een 61-jarige Zwollenaar, die been- en rugklachten opliep. Beide werden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Na behandeling mochten zij naar huis. De auto werd afgesleept. (05-022677)

Aanhouding na mishandeling

Politie houdt automobilist aan na mishandeling van fietser

Hengelo

Dinsdagmiddag 22 februari fietste een 35-jarige man uit Hengelo over de Reigerweg in zijn woonplaats. Uit tegenovergestelde richting kwam een auto al slingerend aanrijden. De 35-jarige man stuurde naar rechts en kon daardoor een aanrijding voorkomen. Om zijn evenwicht te bewaren, had hij wel het dak van de auto aangeraakt. De bestuurder stapte uit de auto, liep op de 35-jarige fietser af en gaf hem een kopstoot. Vervolgens sloeg hij de 35-jarige man, die de klappen met zijn armen kon opvangen. Toen enkele buurtbewoners naar buiten kwam, stapte de man weer in de auto en reed weg. Een getuige had het kenteken van zijn auto genoteerd. Politieagenten zagen deze auto even later in de Stroweg rijden en hielden de bestuurder, een 25-jarige man uit Hengelo, aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De 35-jarige man deed inmiddels aangifte van mishandeling. Hij liep door de mishandeling hevige hoofdpijn op. (05-022768)

Alcoholcontrole

Geen bestuurders onder invloed wel zonder gordel

Enschede

Dinsdag 22 februari werd er aan de Kerkstraat, Ekersdijk en Kotkampweg van 18.30 uur tot 23.00 uur gecontroleerd. In totaal werd bij 140 bestuurders een blaastest afgenomen. Geen van hen was onder invloed van alcohol. Wel werd 13x proces-verbaal opgemaakt voor het niet dragen van de gordel, 1x voor geen gasdichte uitlaat, 1x voor het voeren van mistverlichting en 1x voor het links langs een middengeleider rijden. (05-022960)

Autokraker aangehouden

Man steelt uit auto en wordt aangehouden

Enschede

Dinsdag 22 februari omstreeks 12.40 uur wordt in een auto aan de Laaressingel ingebroken. Getuigen zien de dader weglopen, waarop de politie wordt ingeschakeld. Deze kan de man, een 27-jarige Enschedeër in z'n woning aanhouden. Hij blijkt de buitgemaakte goederen in z'n bezit te hebben. Een 24-jarige Enschedeër die ook in de woning was, is eveneens aangehouden. Beide mannen zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau. (05-022705)

Drugssmokkel

Politie houdt Duitse verdachten aan

Haaksbergen

Dinsdag 22 februari omstreeks 19.00 uur krijgt de politie in Haaksbergen diverse meldingen van bewoners uit Buurse dat er aan De Noor een verdachte auto staat. De politie neemt polshoogte en treft een 48-jarige vrouw en een 28-jarige man uit Duitsland aan. Ondertussen is gebleken dat de Duitse politie een grenscontrole houdt waarbij een auto is doorgereden, en dat de inzittenden over de grens bij Buurse een pakje drugs uit de auto hebben gegooid. De Duitse politie heeft de auto achtervolgd, maar verloor de auto uit het oog. Dan blijkt dat de twee verdachten die de Haaksbergse politie heeft aangehouden dezelfde zijn als de verdachten die de Duitse politie zoekt. De man en vrouw zijn hierop meegenomen naar het bureau en in verzekering gesteld. De zaak is in onderzoek. (05-022911)

Softdrugs

Hennepkwekerij ontmanteld

Enschede

Dinsdag 22 februari omstreeks 16.45 uur neemt de politie aan de Christiaan Huygenstraat een kijkje in een woning waar vermoedelijk een hennepkwekerij zit. In een schuur achter de woning vindt de politie een volledig ingerichte kwekerij met 168 planten. Ook blijkt dat er illegaal stroom wordt getapt. De eigenaar van de kwekerij, een 25-jarige Enschedeër wordt hierop aangehouden. Hij is aan het bureau in verzekering gesteld. De kwekerij is opgeruimd en de planten zijn vernietigd. (05-022920)

Politieman buiten functie gesteld Twente

Korpschef P. Deelman heeft vandaag een 46-jarige hoofdagent buiten functie gesteld. De hoofdagent wordt verdacht van het plegen van meineed in de vermeende meineedaffaire rondom de aankoop van een boerderij in Haaksbergen. De rijksrecherche start een onderzoek naar de handelswijze van de hoofdagent. In afwachting van de uitkomsten van dit onderzoek mag hij zijn werkzaamheden niet uitoefenen, vandaar deze buitenfunctiestelling als ordemaatregel.