Gemeente Dinkelland

Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Datum: 23 februari 2005
Betreft: kunstgrasveld in Rossum

EERSTE KUNSTGRASVELD WORDT IN ROSSUM DEFINITIEF AANGELEGD

De oorspronkelijke plannen voor renovatie/nieuwbouw van het RSC-complex aan de Oranjestraat in Rossum zijn enigszins gewijzigd door de eventuele bouw van een sportzaal met appartementen en woningen nabij dit sportcomplex. Hiernaar wordt onderzoek gedaan. Om de bouw van met name de sporthal mogelijk te maken blijft er minder grond over voor RSC. Daarom is nu definitief gekozen het voorgenomen pupillenveld in natuurgras niet aan te leggen en één speelveld in kunstgras te realiseren. Dit wordt het eerste kunstgrasveld in de gemeente Dinkelland.

Toelichting:
Zoals bekend wordt het sportcomplex RSC in Rossum gerenoveerd en gedeeltelijk vernieuwd. Tevens worden in dit gebied plannen ontwikkeld voor de realisering van een Kulturhus en een sportzaal annex appartementen en woningen. Ruimtelijk gezien zal het gebied ingrijpende veranderingen ondergaan. Getracht wordt in één keer te komen tot een duurzame oplossing van de accommodatieproblematiek in Rossum.

Nu de principiële keuze voor een kunstgrasveld genomen is, kan verder gewerkt worden aan de plannen voor de sportzaal met appartementen/woningbouw.

Wethouder van Zuilekom is verheugd over het definitieve besluit tot aanleg van het kunstgrasveld. De mogelijkheden voor RSC tot bespeling van de velden worden groter en men doet mee met de moderne ontwikkelingen op voetbalgebied. Bovendien biedt het vrijkomen van het pupillenveld de mogelijkheid om de gymzaalproblematiek op te lossen. Getracht wordt om het kunstgrasveld met ingang van het nieuwe seizoen in gebruik te nemen.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Team Communicatie, Gerard Flinkers, telefoonnummer 0541-854 181 of 06-51 720 330


---- --